Radio Simplu

14 moduri de a folosi oțetul

Rafturile de depozitare sunt pline cu lichide de curățare scumpe, care nu fac întotdeauna ceea ce promit – să facă curat. De aceea trebuie să căutăm metode mai sofisticate.

 1. Curățarea aparatelor electrocasnice

Puteți curăța rapid mașina de spălat rufe sau cea de spălat vase prin adăugarea câtorva pahare de oțet de mere și programând mașina goală.

 1. Prelungirera vieții florilor

Amestecați două linguri de oțet de mere, 3 linguri de zahăr și 1 litru de apă caldă, iar apoi puneți florile în compoziția rezultată. Acest lucru vă va ajuta să păstrați florile proaspete pentru câteva zile

 1. Curățarea petelor uscate

Amestecați o lingură de săpun, o lingură de oțet alb și două pahare de apă caldă. Acest amestec vă va ajuta să scoateți petele uscate de vin sau de cafea. De asemenea, puteți folosi acest amestec într-o mașină de spălat vase cu un detergent special.

 1. Prevenirea înghețării parbrizului

Utilizați oțetul de mere în timpul iernii ca un mijloc de a evita înghețare ferestrelor. Spălați geamurile mașinii cu un amestec de oțet și apă.

 1. Eliminarea blocajelor de scurgere

Un amestec de bicarbonat de sodiu, oțet și apă vă poate ajuta să scăpați chiar și de cele mai grave blocaje de scurgere. Puneți jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în dren, apoi adăugați un pahar de oțet și aceeași cantitate de apă fiartă. După 20 de minute, turnați puțină apă de la robinet în scurgere. Aceasta este o modalitate foarte bună de prevenire a blocajelor de scurgere.

 1. Eficient împotriva mucegaiului

Oțetul pur vă poate ajuta să scăpați de mucegai. Pulverizați lichidul pe locurile afectate și frecați suprafața cu un burete dur. Lasati otetul sa se vaporizeze. Acest lucru este mai sigur și mai eficient decât utilizarea clorului de înălbire.

 1. Eficient împotriva germenilor

Un amestec de oțet și apă va distruge germenii în bucătărie. Se amestecă aceste ingrediente și se toarnă lichidul într-o sticlă de pulverizare. Veți obține un amestec antimicrobian ecologic. Puteți să vă spălați cu ușurință și rapid cuptorul cu microunde și să dezinfectați panourile de tăiere.

 

 1. Curăță robineții și dușul

Puteți curăța dușul cu un amestec de apă și oțet. Puneți dușul într-o tavă cu amestecul și fierbeți-l timp de 5-7 minute. Lăsați lichidul să se răcească. Puteți să vă curățați bateriile cu oțet de mere și un burete

9. Scapă de germenii de pe hainele copiilor
Uciderea germenilor în timpul spălării hainelor este ușoară dacă aveți un pahar de oțet de mere. Adăugați-l la mașina de spălat fără a fi amestecat cu detergent. Hainele vor fi proaspete și sterile.

10. Curățarea  robineților

O pastă făcută din sifon și oțet vă poate ajuta să lustruiți articolele cromate. Cu toate acestea, nu puteți folosi acest amestec pentru suprafețe de șist, granit sau marmură

 1. Ajută la scoaterea buruienilor

25% oțet de mere vă va ajuta să scăpați de buruieni. Sprayați oțetul peste petele pe care doriți să le curățați. Repetați acest lucru până când toate buruienile sunt eliminate

 1. Curățarea rezervorului din acvariu

O soluție slabă de oțet de mere și apă va îndepărta depozitele de soluție salină și mortar. Spălați pereții acvariului  cât mai des posibil. Lăsați oțetul să se vaporizeze și apoi spălați suprafața cu apă de la robinet

 1. Păstrați cuptorul curat

O soluție de apă și oțet poate fi folosită pentru curățarea cuptorului. Acest lucru va împiedica păstrarea grăsimii pe suprafața cuptorului în timpul gătitului. Același lucru se poate face și cu un cuptor cu microunde

 1. Înlătură celuluita

Și acum ceva neașteptat! Se amestecă 3 linguri de oțet de mere cu 1 lingura ulei de vitamina E și se amestecă în piele de două ori pe zi. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de celulită.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: