Radio Simplu

14 incrediente din bucătărie pe care nu știai că le poți congela

Mergeți în vacanță și nu știți de alimente să puneți în lada frigorifică? Decât să mergeți la cumpărături și să aruncați alimentele vechi, mai bine înghețați aceste produse. Iată 15 alimente pe care probabil nu știați că le puteți îngheța.

1. Untul

Untul poate deveni destul de scump, deci atunci când este la reducere, nu evitați să-l cumpărați și să-l congelați. Păstrați untul în amgalajul original și adăugați-l într-o pungă. În momentul utilizării, scoateți-l de la congelator și puneți-l în frigider.

2. Lapte

Laptele e un aliment important, de aceea trebuie consumat cât mai des. Pentru a-l congela, pune-l pur si simplu la congelator. Înainte de utilizare, pune-l la frigider 2-3 ore. Nu uitați, laptele nu trebuie congelat mai mult de patru săptămâni.

3. Vin

Poți să-mi mulțumești mai târziu pentru asta! 😀 Dacă după petrecere a mai rămas vin, pune-l în recipientul de congelare unde de obicei congelați apa. Congelarea nu va strica gustul vinului.

4. Ouă

Spargeți ouăle înt-un castron și amestecați-le, apoi puneți-le într-un recipiend de congelare. De asemenea, puteți cogela speratat gălbenușurile și albușurile.

5. Orez

Puteți congela orezul fiert după ce îl lăsați la răcit. Puneți-l într-o pungă specială pentru a-l introduce în congelator. Când doriți să-l consumați, încălziți-l la cuptorul cu microunde.

6. Nuci

Nucile se pot congela și până la opt luni, dacă utilizați o pungă specială pentru congelare.

7. Produse de patiserie

Biscuiții de Crăciun se pot congela și pot fi foarte buni și după o lună, atâta timp cât se păstrează într-o folie de aluminiu. Când doriți să îi gustați, ei se dezgheață la temperatura camerei.

8. Bânza

Lăsați brânza în ambalajul propriu, înveliți-o într-o pungă și apoi într-o foloe de aluminiu. Brânza moale se poate congela timp de o lună, iar cea tare până la șase luni. Aceasta poate fi dezghețată peste noapte la frigider.

9. Sos

Sosul se poate îngheța timp de șase-opt luni.

10. Făină

Puneți făina într-un ambalaj apoi băgați-o la congelator. În acest fel veți omorî orice insecte care trăiesc în interiorul ei, după ce o congelați 48 de ore. După, se pune la frigider pentru depozitare pe termen lung.

11. Brânza proaspătă/Smântâna

Brânza proaspătă se poate congela doar în cazul în care se gătește ulterior. Chiar dacă se schimbă textura, gustul va rămâne același. Aceasta se poate îngheța până la trei luni. Acest lucru se poate întâmpla și cu smântâna, însă aceasta trebuie păstrată în ambalajul propriu.

12. Verdeața

Asezați verdeața pe hârtie și înghețați-o.

13. Gem

Puteți pune gemul direct în congelator peste noapte. Înainte de utilizare, se dezgheață la temperatura camerei.

14. Sucul proaspăt

La fel ca în cazul vinului/apei, se pune sucul în recipientul pentru înghetat lichide.

15. Pasta de roșii

Pasta de roșii se congelează în forme de cub și se păstrează în congelator în pungi speciale

loading...

Add comment

%d bloggers like this: