Radio Simplu

11 alimente care îți pot face pielea să arate mult mai bine

Știm cu toții că alimentația cu o mulțime de fructe și legume are un rol vital nu numai în sănătatea noastră generală, ci și în aspectul pielii noastre. Dar ai știut că anumite fructe sunt deosebit de utile pentru piele?

 

Citește și tu lista pe care am pregătit-o pentru tine mai jos pentru a descoperi unele dintre cele mai utile fructe și legume în ceea ce privește sănătatea pielii. De asemenea, după ce vei citi, nu uita să le incluzi cât mai repede în dieta ta alimentară.

 

1. Afine

Cel mai bun aliment posibil, aceste mici fructe albastre înglobează o cantitate nutrițională destul de mare pentru mărimea lor. O sursă fantastică de antioxidanți, bogată în fibre și vitaminele A și C, adăugându-le în dieta ta, pielea ta îți va mulțumi.

 

2. Mere

Este posibil ca acestea să nu fie niște fructe foarte la modă, dar merele sunt încă unul dintre preferatele pielii tale pentru un motiv destul de bun. Pentru o piele întinerită, alege soiul Red Delicious, care conține cel mai mare conținut de colagen pentru a ajuta elasticitatea pielii.

 

3. Pepene

Nu cred să existe vreo persoană care să spună că nu îi place pepenele roșu. Dulce și răcoritor, cu un conținut de apă peste 90%, consumând acest fruct delicios îți vei hidrata pielea din interior.

 

4. Banane

Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral vital pentru menținerea echilibrului hidratării pielii. Pielea uscată sever este un simptom clasic al deficienței de potasiu, așa că încearcă să incluzi o banană ca parte a aportului zilnic de fructe.

 

5. Ananas

Ananasul a fost folosit în unele culturi ca plantă medicinală de ani de zile deoarece acesta este singurul fruct cunoscut a conține o enzimă numită bromelain care luptă împotriva inflamației pielii și umflăturilor.

 

6. Căpșuni

Extrem de apetisant, cine îi poate rezista unui castron de căpșuni? Îndrăznește să le consumi știind că pielea ta îți va mulțumi pentru asta. Aceste frumuseți roșii sunt deosebit de bogate în acidul ellagic care luptă împotriva razelor UV și a ridurilor.

 

7. Papaya

Papaya este un fruct care practic abundă în vitamina A și enzima papaină care ajută la descompunerea proteinelor inactive și la scăderea celulelor moarte ale pielii.

 

8. Kiwi

Având o aromă foarte bună, exteriorul pufos și puțin respingător al kiwi-ului nu face dreptate pulpei lui minunate. Este oficial fructul care conține cea mai mare parte de vitamina C, ingredientul de bază al unei pieli vibrante și strălucitoare.

 

9. Rodie

Ca și afinele, rodiile au fost de asemenea înzestrate cu titlul bine-meritat de „super fruct”. O altă forță nutrițională, ele conțin compuși puternici anti-îmbătrânire care ajută la stimularea și regenerarea celulelor pielii.

 

10. Cireșe

Cireșele care sunt și foarte de delicioase conțin o concentrație mai mare de antioxidanți decât orice alt fruct, ajutând la combaterea radicalilor liberi și astfel la încetinirea procesului de îmbătrânire.

 

11. Cartofi

Pentru a scăpa de zona axilară întunecate, ia o felie de cartof și frec-o pe subsuoară timp de aproximativ 10 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Cartofii au proprietăți acide ușoare care acționează ca un agent natural de albire.

loading...

Add comment