Radio Simplu

10 fructe rare pe care ai vrea să le încerci

Probabil că le-ai încercat pe toate și nimic nu te mai surprinde. Cât se poate de greșit! Există o grămadă de alte fructe din întreaga lume de care sigur nu ai auzit și pe care precis ai vrea să le încerci măcar o dată.

Iată o listă cu 10 fructe rare, cu un aspect ciudat dar o aromă inedită:

1. Black Spote

Acset fruct este exact ca budinca de ciocolată, atât ca aspect cât și ca gust. Poate fi consumat simplu sau împreună cu lapte sau alte fructe. Copacul care face aceste fructe tropicale ste originar din estul Mexicului, Caraibe, America Centrală și Colombia. Este de asemenea folosit în prepararea înghețatei și a lichiorului.

Este sănătos, așa că te poți bucura de gustul său de ciocolată în timp ce ai grijă și de sănătatea ta.

2. Degetele australiene de lămâie

Sunt delicioase și au un aspect captivant. Conțin niște bobițe mici pline cu suc și pulă. Oficial se numesc ”caviarul lămâie”. Se numesc așa deoarece au un gust asemănător cu cel al lămâii.

3. Tamarillo

Au formă de ou și sunt de culoare orange. Sunt o sursă minunată de minerale și vitamina A și C și protovitamina A. Are multe beneficii printre care îmbunătățirea digestiei, prevenirea diabetului, dispariția constipației, îmbunătățirea vederii etc. Fructele tamarillo sunt originare din Ecuator, Colombia, Peru, Chile și Bolivia.

4. Jabuticaba

Aceste fructe sunt similare fructelor negre. Se găsesc în brazilia. Pielița uscată a acestora este un tratament cunoscut al astmului.

5. Boabele miraculoase

Sunt cunoscute ca ”boabele miraculoase” sau Sysepalum Dulcificum. Se găsesc în Africa de Vest și sunt foarte populare deoarece pot transforma gustul acru în dulce foarte rapid.

6. Kiwano

Acest fruct este cunoscut sub numele de ”pepene cu coarne” și este originar din Africa. Deține niște beneficii uimitoare ajutând la scăderea în greutate, ajută la prevenirea anumitor boli cronice, întărește metabolismul și sănătatea ochilor.

7. Durian

Caracteristica distinctivă a acestui fruct este mirosul său groaznic. Dar are un gust minunat. Durian este originar din Malaezia, Indonezia și Brunei. un alt lucru de știut despre acest fruct este că mărește presiunea sângelui.

8. Mâna lui Buddha

Acest fruct este cunoscut pentru aroma sa minunată. Este foarte consumat în China, Malaezia și Japonia pentru a parfuma cametele și alte lucruri personnale precum hainele.

9. Bananele roșii

Conțin mai mult beta-caroten și vitamina C decât bananele normale. Cu cât fructul este mai roșu, cu atât are mai multe ingrediente dintre acestea. Este foarte popular în Asia de Est, Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite.

10. Salak

Este foarte cunoscut ca fructul șarpe datorită învelișului său care are un aspct ca cel al pielii unui șarpe. Coaja lui te poate înțepa așa că ai mare grijă atunci când îl cureți. Fructul șarpe poate fi găsit în sud-estul Asiei.

 

loading...

Add comment