Radio Simplu

10 cele mai scumpe alimente din lume

Percepția oamenilor despre ”mâncarea scumpă” variază de la persoană la persoană. Pentru unii înseamnă somonul roșu, în timp ce pentru alții sunt trufele. Cu toate astea, există tot felul de produse care valorează mult mai mult decât ți-ai fi putut imagina vreodată.

Iată o listă cu 10 cele mai scumpe alimente din lume:

  1. Ciupercile Matsutake

Aceste ciuperci sunt atât de rare încât prețul lor a ajuns la 600 $ pentru un singur kilogram. Ciupercile Mutsutake sunt originare din Japonia, dar cresc și în alte țări din Asia. Cu toate astea, numărul lor a scăzut considerabil din cauza efectului insectelor. Doarece nu există nici o cale de a cultiva aceste ciuperci, există o șansă mare ca acestea să dispară în viitor.

2. Cafeaua Kopi Luwak

Această cafea este produsă în cantități industriale în Indonezia, Filipine și în sudul Indiei. Kopi Luwak este cea mai scumpă  cafea din lume. Costurile ei variază între 250$ și 1,200$ pe kilogram. Este faimoasă pentru felul foarte specializat în care este produsă.

3. Șofranul

Prețul acestui condiment variază între 400$ și 1,000$ pe kilogram. Acest lucru se datorează faptului că șofranul crește doar pentru șapte zile pe an, toamna. Este colectat și procesat manual. În plus, pentru colectarea unui singur kilogram de șofran este necesară culegera a 300,000 de flori.

4. Trufele albe

Prețul mare al acestor trufe este rezultatul condițiilor foarte speciale în care trebuie să crească și nu în ultimul rând al metodelor de colectare și păstrare. Au un gust foarte bun și sunt foarte parfumate. În Europa, 1 kg din aceste trufe costă în jur de 2,000 de euro.

5. Puiul negru Ayam Cemani

Puiul Ayam Cemani este originar din Indonezia și nu este exportat în alte țări de teama răspândirii gripei. Un astfel de pui costă 200$ în Indonezia. În afara șării, acest preț poate ajunge la mii de dolari.  În Malaezia este atât de comun încât prețul lui nu diferă cu nimic de cel al unui pui normal.

6. Friptura japoneză Wagyu

Friptura Wagyu este una dintre cele mai gustoase și scumpe delicatese din lume. Carnea are o aromă minunată. În Japonia, vitelor care produc această carne li se oferă masaje, bere și li se pune muzică clasică. Costul unui kilogram din această carne este de 450$.

7. Brânza Moose

Este una dintre cele mai scumpe feluri de brânză din lume și este produsă doar într-un singur loc – Ferma Moose House din Elveția. Laptele Moose este ingredientul care produce această prânză. Are o culoare albă și arată aemănător cu brânza feta. Costă în jur de 1,000 de euro pe kilogram și se produce în ediții limitate.

8. Caviarul alb

Un kilogram din acest caviar costa 8,500 de euro. peștele ce produce aceste icre este de dimensiuni mari și trăiește în Marea Caspică. Prețul este atât de ridicat deoarece icrele sunt produse extrem de rar – cam o dată la 100 de ani.

9. Șunca liberiană uscată

Jamón Ibérico, produsă în Spania, este cel mai scump fel de șuncă din lume. În  Spania, porcul iberic este hrănit doar cu ghinde și multe zone sunt marcate pentru ca aceștia să aibă spatul necesar pentru păscut.

10. Fructele cu forme ciudate

Ce spuneți despre un măr în formă pătrată? Sau un pepene în formă de inimă? Suporturile din plastic pot face fructele să crească în forma dorită, iar ca rezultat, aceste produse sunt mult mai scumpe decât cele obișnuite.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: