Radio Simplu

Fii cu băgare de seamă! – 6 orașe celebre care pot reprezenta un pericol pentru turiști

E posibil să rămâi fără portofel sau să faci toxiinfecție alimentară în orice loc din lume, dar există anumite orașe unde este destul de riscant să mergi. Iată 6 orașe faimoase, vizitate de mulți turiști, care sunt mai periculoase decât par:

 

1. Barcelona, Spania

Se știe că în capitala Spaniei există o mulțime de hoți de buzunare. Sunt chiar sute și sunt extrem de pricepuți la activitatea pe care o practică. Alte orașe cu hoți de buzunar sunt Roma, Praga și Paris.

Majoritatea furturilor se petrec pe strada principală numită La Rambla. E posibil să-ți fure bani sau bunuri la plajă, în mijloacele în transport în comun sau chiar în camera de hotel așa că e bine să fii precaut.

 

2. Cairo, Egipt

Cairo este un oraș de legendă, iar modul în care te poți relaxa în el diferă foarte mult de restul orașelor egiptene. E un oraș foarte periculos pentru femei și există mereu conflicte politice în aer, datorită situației politice primejdioase.

Sute de oameni vor încerca să te tragă pe sfoară aici. Un exemplu ar fi 5 dolari pentru urcatul pe cămilă și 50 de dolari dacă vrei să te dai jos de pe ea.

 

3. Pattaya, Thailanda

Dacă vrei să mănânci în oraș în Pattaya poate fi un lucru asemănător cu ruleta rusească și poți face toxiinfecție alimentară fără să afli de unde sau în ce moment se va întâmpla asta. E un oraș deloc curat, dar e vizitat de mulți turiști. Cauza sunt fructele de mare, carnea sau chiar salatele.

Localnicii consumă mâncarea cu multe condimente care omoară bacteriile. Turiștii nu consumă mâncarea cu condimente, așa că fac des toxiinfecție alimentară. Ca să fii în siguranță, e mai bine să mănânci asemenea localnicilor.

 

4. Johannesburg, Africa de Sud

E locul de întâlnire a două oceane, dar există probleme. Cu 30 de ani în urmă, populația de albi îi discrimina pe cei de culoare. Acum rolurile s-au inversat, iar albii sunt hărțuiți în Johannesburg.

Ești în siguranță dacă călătorești cu mașina sau taxiul. În cel mai bun caz, oamenii se vor holba doar la tine pe stradă. Foarte puțini oameni merg pe jos aici, iar străzile sunt goale.

 

5. Napoli, Italia

Italienii consideră Napoli cel mai italianizat oraș, iar aici e posibil să fi apărut pizza. Cu toate acestea, e un oraș periculos și sunt o mulțime de hoți de buzunare. Sunt oameni pe scutere care apar brusc și îți fură geanta sau aparatul foto. E posibil să te trezești cu cineva care îți spală mașina și îți cere bani pentru asta.

 

6. Rio de Janeiro, Brazilia

Santa Teresa, unul dintre cartierele principale din oraș,  e extrem de periculos, așa că e mai bine să ții telefonul sau aparatul foto în geantă ca să nu riști să fii atacat. Nu e o idee bună să te plimbi prin centru noaptea. Se recomandă să mergi în excursii organizate, cu ghid.

 

Add comment