Radio Simplu

Fetelor, acesta este modul corect în care ar trebui să folosiți absorbantele – le-ați folosit greșit până acum!

Ar mai trebui să fie un subiect de discuție folosirea absorbantelor? Cu toate acestea, există anumite subiecte de discuție despre care ne este rușine să vorbim, cu toate că ele sunt normale. Aici intervin mai ales discuțiile care au la bază organele reproducătoare.

 

Un astfel de tabu este chiar menstruația, chiar dacă ea este normală și naturală. Chiar și așa, cei mai mulți oameni se feresc să vorbească despre asta, deși nu ar fi nimic greșit și chiar s-ar afla informații foarte prețioase mai ales cu privire la folosirea anumitor produse.

 

Cu toate acestea, poate că ți se va părea surprinzător, dar este posibil ca tu să fi folosit absorbantele în mod greșit până acum. Citește și tu mai jos și află care este de fapt modul corect și care nu îți va pune în pericol sănătatea.

 

1. Varietatea absorbantelor

Există numeroase varietăți de absorbante pe piața actuală. Unele sunt cu aripioare care te ajută să le fixezi mai bine pe lenjeria ta intimă, altele conțin un lichid care te ajută să te păstrezi mai curată și multe altele pe care probabil că și tu le știi.

 

2. Așezarea absorbantelor

Multe dintre femei își așază absorbantele mult prea în spatele lenjeriei intime și din această cauză ele se expun singure la scurgeri. Trebuie să așezi absorbantul cât mai aproape de vulvă pentru a beneficia de o protecție maximă.

 

3. Poziționarea

Îndepărtează banda de pe ambalajul de protecție și așază ferm absorbantul pe suprafața lenjeriei tale intime. Dacă folosești absorbante cu aripioare, atunci prinde-le de marginile lenjeriei pentru a face ca absorbantul să rămână prins.

 

4. În timp ce porți chiloți tanga

Dacă preferi să porți lenjeria intimă sub formă de chiloți tanga, atunci asigură-te că partea mai groasă a absorbantului se va afla în față, în timp ce partea mai îngustă să fie poziționată în spate.

 

5. Verifică absorbantul

Pentru a vedea dacă totul este în regulă și că absorbantul este așezat în poziția corectă, ridică-ți lenjeria intimă și verifică dacă absorbantul te acoperă atât în față, cât și în spate. Fii sigură că acoperirea este maximă în partea vaginală.

 

6. Schimbă-l la timp

Verifică-ți absorbantul la fiecare două ore pentru a vedea dacă trebuie schimbat sau nu. Îți vei da seama dacă el trebuie schimbat când va fi complet plin și vei observa că dacă mai întârzii este posibil să te expui la niște scurgeri nedorite.

 

7. Aruncarea absorbantelor

Când îți vei arunca absorbantul deja folosit, este indicat să îl strângi răsucindu-l exact ca atunci când el era ambalat. Înfășoaară-l într-un șervețele sau într-o bucată de hârtie igienică pentru ca el să nu elimine secrețiile depozitate.

 

8. Sfaturi extra

Nu trebuie să stai mai mult de 4-5 ore până să îți schimbi absorbantul; imediat după acest răstimp, este absolut obligatoriu să o faci deoarece bacteriile se pot aduna și pot duce la apariția infecților vaginale. Nu arunca niciodată absorbantele în toaletă și nu uita să te speli pe mâini înainte și după ce le folosești.

Add comment