Radio Simplu

Test – ce tip de abilități psihice ai? Crezi că ale tale sunt obișnuite sau unice?

În secolul XX, psihologii Ellis Paul Torrance și Joy Paul Guilford au studiat abilitățile de gândire a diferitelor persoane și au dezvoltat un sistem unic de testare.

Testele lor pot evalua nivelurile de inteligență și creativitate a unei persoane. Ele au fost folosite pentru pregătirea personalului militar, dar astăzi au devenit parte din curricula școlilor.

Folosind studiile lui Torrance și Guilford ca bază, noi te invităm să îți evaluezi abilitățile de gândire. Vei vedea 10 imagini mai jos.

Uită-te la ele îndeaproape și decide ce vezi în ele. Dacă ai impresia că răspunsul tău este prea evident, atunci există un motiv pentru care ar trebui să te gândești mai mult. Poți găsi rezultatele la sfârșitul articolului.

 

Spre deosebire de testele obișnuite, acesta nu are răspunsuri corecte sau incorecte. Singurul lucru care vă indică creativitatea este cât de diferit este răspunsul tău de răspunsul cel mai evident și numărul de variante posibile pentru fiecare imagine.

Află răspunsurile mai jos

1. O persoană obișnuită va vedea probabil o lumânare pe un suport, dar este și un tirbușon care a rămas blocat într-un dop.

2. Crezi că acestea sunt doar o pereche de urme de pași într-un cerc? Unii oameni spun că este un parașutist care aterizează pe teren (văzut de jos).

3. Arată ca o busolă, dar o persoană cu gândire unică va vedea o pasăre mică înfometată într-un cuib ce o cheamă mama ei (văzută de sus).

4. Seamănă ca niște bălți pe un drum, dar de fapt este o girafă privită dintr-o fereastră la etajul al doilea.

5. La prima vedere, nu pare nimic, dar dacă ne imaginăm că este un urs care coboară pe un copac și putem vedea doar labele?

6. Ai văzut o roată de mașină? Încearcă să vezi un mexican dansând cu un sombrero (văzut de sus).

7. Oamenii obișnuiți văd jumătate dintr-un cârnat sau urma unui toc, dar este și un tren care iese dintr-un tunel (privit din față).

8. Crezi că este doar o cămașă de bărbat cu un papion? Unii oameni cred că această imagine arată un chelner care a rămas blocat între ușile liftului.

9. Pasionații de mașini văd un vitezometru; fizicienii vad un barometru și oamenii cu gândire unică văd un om de zăpadă (văzut de sus).

10. Mulți oameni spun că „cineva se ascunde în spatele a ceva”: este mai distractiv să credem că aceștia sunt polițiștii de frontieră cu câinii lor ascunzându-se în spatele unei baricade.

 

Dacă ai dat mai multe răspunsuri pentru fiecare poză:

1-2 răspunsuri posibile: din păcate, ești la fel de creativ ca marea majoritate a populației Pământului sau nu ai luat în serios testul și ai dat repede răspunsurile din curiozitate.

Această mișcare funcționează în favoarea ta deoarece curiozitatea este strâns legată de creativitate.

3-5 răspunsuri posibile: dacă răspunsurile sunt diferite unele de altele în sensul lor și nu ai petrecut o noapte întreagă gândindu-te la ele, felicitări!

Ai abilități de gândire unice și ești creativ atunci când rezolvi probleme. Poți muta munții dacă vrei sau poți găsi o modalitate de a evita asta, dacă ar fi fost ideea altcuiva.

6 sau mai multe răspunsuri posibile: nimic nu poate împiedica perseverența ta. Gândirea ta creativă este pur și simplu remarcabilă. Cu siguranță poți gândi în afara cutiei. Jos pălăria!

loading...

Add comment