Radio Simplu

E strigător la cer! – 7 lucruri periculoase pe care oamenii le făceau în trecut și erau considerate normale

Știința modernă ne-a învățat extrem de multe lucruri despre lume și univers. Odată cu trecerea anului, unele practici de-a lungul istoriei, care erau permise pe atunci, sunt acum interzise și considerate extrem de periculoase.

Pe vremuri, existau multe substanțe dăunătoare care au mai scăzut din număr astăzi, dar pe atunci, erau permise și disponibile oricui. Iată 7 dintre cele mai periculoase practici din trecut, te vor șoca:

 

1. Jucării radioactive

Poate suna șocant, dar chiar au existat. Jucăriile radioactive făceau senzație în anii ’50. Existau mici laboratoare de jucărie care conțineau soluții dăunătoare cu izotopi radioactivi. Jucăria a fost lăsată pe piață doar un an, după care a fost retrasă de pe piață.

 

2. Vopsea cu plumb

Plumbul provoacă daune sistemului nervos, împiedică creșterea, rinichii nu mai funcționează, iar copiii nu se mai dezvoltă. Vopseaua cu plumb era folosită în multe gospodării și se pare că avea un gust dulce, așa că de multe ori, copiii o mâncau ca pe prăjituri.

În 1978, din fericire, vopseaua pe bază de plumb a fost interzisă pe piață și a fost permis latexul.

 

3. Prescripții de cocaină

Cocaina era un ingredient medical disponibil peste tot în anii 1880. Pe vremea aceea, existau bomboane cu cocaină pentru copii care vindecau durerea de dinți și îi trimiteau în călătoria vieții lor în același timp. Pe la începuturile băuturii Coca-Cola, unul dintre ingredientele sale erau frunzele de cocaină.

 

4. Fumați dacă aveți sau veți avea copii

 

Se știe deja că fumatul dăunează grav sarcinii și poate afecta copilul care se va naște, dar, pe vremuri, fumatul în timp ce ești însărcinată sau după ce ai născut era chiar încurajat și considerat benefic.

 

5. Știință medicală îndoielnică

Înainte de era medicinei moderne, existau o mulțime de practici medicale creative,  bizare sau periculoase la care apelau doctorii pentru a trata diferite afecțiuni. Unele femei erau atârnate de mâini de un dispozitiv care îi modifică curbarea coloanei vertebrale.

 

6. Trimiterea copiilor prin poștă

Cu toate că nu există decât câteva ori oficiale când s-au trimis copii prin poștă, cel puțin doi copii au fost trimiși prin poștă de la inventarea serviciului în 1913. Aveau timbre lipite pe haine și călătoreau cu trenul sau trăsuri pentru a ajunge la destinație.

După ce au auzit de incident, cei de la Poștă au interzis astfel de practici inumane.

 

7. Bea bere dacă ai copii

La fel cum era permis și fumatul la gravide, se recomanda ca tinerele mame și cele care urmează să nască să bea un anumit tip de bere care avea multe beneficii pentru copil și nutrienți hrănitori.

După apariție Sindromului Alcoolic Fetal, această practică a fost condamnată.

loading...

Add comment