Radio Simplu

Cele mai obișnuite 10 lucruri care-ți vor schimba percepția despre lumea înconjurătoare

Cine a spus că știința este plictisitoare? Recent, oamenii de știință au descoperit ca laptele de nucă de cocos poate fi introdus intravenos, iar Mona Lisa, se pare, că avea sprâncenele. Această lume nu încetează să ne surprindă – convinge-te singur. A apărut un val de noi descoperiri care chiar dacă par ciudate la prima vedere ele sunt cât de poate de reale.

1. Cel mai rece loc din univers este pe Pământ. Oamenii de știință din Finlanda au reușit să înghețe atomii cu ajutorul unui laser. Acest lucru le-a permis să atingă o temperatură cu un grad de miliarde de absolut zero.

2. Dacă ar fi posibil să eliminăm spațiul gol în atomi, atunci toată omenirea ar încăpea într-un măr.

3. Compusul chimic care îi dă zmeurei gustul său este comun în tot universul. Dacă universul ar putea fi gustat, ai simți gustul zmeurii.

4. Una dintre cele mai alunecoase substanțe din lume este lubrifiantul natural care se găsește în genunchii noștri.

5. Cel mai mare organism viu este un papagal gigant întunecat care se dezvoltă în rezervația Malur (Oregon, SUA). Acesta acoperă o suprafață de peste 880 de hectare, iar vârsta îi este estimată la 2,4 mii de ani.

6. Creierul calmarului are forma unei gogoașe. Este vorba despre structura sistemului digestiv: produsele alimentare trebuie să treacă prin creier din cauza designului special al corpului calmarului. “Gogoașa”  ajută la păstrarea intactă a creierului în cazul înghițării unor bucăți mari de alimente.

7. Puricele poate accelera mai repede decât nava spațială. Salturile lui ajung până la 8 cm în câteva milisecunde. Saltul îi oferă accelerația puricelui, care este de 50 de ori mai mare decât accelerația navei spațiale.

8. Predispoziția la concepția unui băiat sau a unei fete este legată de bărbați, genetic. Cei cu un număr mare de surori au deseori fiice, dar cei cu mai mulți frați au făcut băieți.

9. Peștii ca viețuiesc în zonele tropicale, sunt capabili să distingă fețele oamenilor. La astfel de concluzii au ajuns cercetătorii de la Universitatea Oxford. Precizia cu care peștii au indicat fețele deja văzute a fost de aproximativ 80%.

10. Înălțimea Turnului Eiffel variază în funcție de vreme: vara în căldură acesta poate crește cu 15 cm. Ideea este că, odată cu încălzirea metalele se extind, astfel încât Turnul  crește ușor în dimensiune.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: