Radio Simplu

9 lucruri geniale care au fost distruse de tehnologia modernă – sigur și ție îți este dor de ele

Te-ai obișnuit cu petrecerile sălbatice în noaptea de vineri? Înainte de a avea primul copil, ai jucat jocuri care ghicesc genul copilului? Te simți nostalgic cu privire la lucrurile pe care le puteai face înainte de a intra în peisaj noua tehnologie? Dacă ai răspuns da, nu ești singurul.

 

1. Interacțiunea față în față

Distracția de a te întâlni și de a vorbi cu prietenii în timpul weekend-ului a fost acum înlocuită cu chat-uri video și mesajele text. În timp ce unii ar putea susține că tehnologia modernă a făcut comunicarea mai eficientă, cu siguranță a eliminat aspectul emoțional al acesteia.

 

2. Vizitele surpriză

În anii trecuți, era perfect normal să vizitezi un prieten neanunțat și să stați împreună. În epoca actuală a telefoanelor mobile, rareori cineva va face o vizită la un prieten fără să îl informeze mai întâi; nu mai este la fel de distractiv ca atunci când a fost.

 

3. Cititul ziarului

Nu era nimic mai relaxant decât să te trezești dimineața și să frunzărești paginile unui ziar în timp ce savurezi o ceașcă de cafea – sau să iei ziarul cu tine la toaletă dacă aveai ceva timp la dispoziție. Într-un fel, gadget-urile pe care le folosim pentru a citi despre evenimentele curente nu ne oferă aceeași plăcere.

 

4. Folosirea hărților de hârtie

Invenția aplicațiilor de hartă GPS și smartphone-urile au devenit un inamic al hărților imprimate. În timp ce tinzi să te bazezi pe telefonul tău, asigură-te că una dintre aceste hărți vechi este utilă pentru sosirea zilei apocaliptice.

 

5. Primirea telegramelor

Primirea unei telegrame ne făcea pe toți să avem palpitații deoarece aduceau întotdeauna ceva știri importante. La bine sau la rău, primirea unui mesaj text pe smartphone nu provoacă astfel de emoții.

 

6. Legendele urbane

Toată lumea iubește poveștile și chiar mai mult atunci când poți să fii protagonistul în ea. Cu nicio sursă pentru a verifica astfel de anecdote, ele au devenit adesea legende, dar Google a venit și a stricat totul.

 

7. Libertatea de a te distra fără să fii observat

Era distractiv să te faci nevăzut și să participi la petreceri sălbatice. Aplicațiile precum Snapchat, Instagram și Facebook ne-au luat acest privilegiu. Acum, orice facem sau spunem poate deveni viral în aproape niciun moment.

 

8. Concertele

Persoanele de astăzi care se duc la concerte se bucură rar de acestea deoarece sunt în mare parte ocupate încercând să le înregistreze pe telefoanele lor. Utilizarea telefoanelor mobile pentru fotografierea și producția video a devenit incontrolabilă și poate fi foarte iritantă pentru cei care doresc cu adevărat să se bucure de un eveniment live.

Nu este neobișnuit ca cineva să-și ridice mâna pentru a înregistra ceva pe care încerci să urmărești, împiedicând complet vederea.

 

9. Așteptarea unui copil

Aflarea genului unui copil era un joc foarte distractiv. Părinții decideau chiar și două nume înainte de naștere, unul dacă copilul ar fi băiat și altul dacă ar fi o fată. Ultrasonografia a făcut ca acest joc să fie învechit.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: