Radio Simplu

8 lucruri pe care le poți primi gratis în timpul unui zbor cu avionul

Diferitele compani aeriene oferă diferite servicii gratuite în timpul unui zbor. Cu toate astea, restul pasagerilor nu știu despre aceste facilități și cred că acestea sunt contra cost.

Iată 10 cele mai interesante lucruri de care este posibil să ai nevoie în timpul viitorului tău zbor:

1 Accesorii pentru comfortul tău

Păturile, pernele și măștile de somn sunt pe lista oricărui pasager, chiar și atunci când este vorba despre un zbor scurt.

Dacă te simți mai comfortabil fără pantofi, poți ruga un însoțitor de zbor pentru o pereche de papuci gratis.

În timpul zborurilor lungi, pasagerii pot cere kituri de igienă personală care includ săpun, pastă de dinți etc.

2. Meniuri speciale

Dacă vei cumpăra un bilet cu cel puțin 24 de ore înainte de zborul tău, poți cere un meniu special dacă ai o dietă specială. Multe companii oferă un meniu foarte variat: de dietă, pentru copii, vegetarian, și chiar kosher. Nu este nevoie să plătești niciun ban în plus.

3. Gustări și Coca Cola

În avion ai dreptul să ceri o pungă de cipsuri sau o băutură Coca Cola. Din nefericire, doar unele companii oferă acest gen de servicii, dar poti întreba totuși unul dintre însoțitorii de zbor.

4. Ciocolată caldă

Apa, ceaiul și cafeaua sunt cele mai populare băuturi în timpul unui zbor. Multe companii mari au extins această listă cu ciocolata caldă de exemplu. Cel mai bine ar fi să întrebi un însoțitor de bord!

5. Scaune comfortabile

Atunci când îți rezervi biletul pentru călătorie, poți opta pentru scaune mult mai comfortabile care au mai mult spațiu și permit întinderea picioarelor.

Singura excepție este că unele companii cer o taxă în plus pentru scaune cu un comfort mai mare.

Însoțitorii de zbor sunt mereu deschiși pentru a te ajuta să schimbi scaunele dacă mai există și altele libere.

6. A doua masă 

Mâncarea este mereu inclusă în pretul biletului. Cu toate astea, unii pasageri se pare că au diferite feluri de apetit. Dacă vrei o masă în plus, nu fi timid să ceri asta unui însoțitor de zbor. Foarte des aceștia îți vor face pe plac de vreme ce unii pasageri nu doresc să mănânce.

7. Medicamente de bază și bandaje

Toate companiile aeriene oferă pentru pasagerii lor medicamentele de bază și orice ține de îngrijirea medicală. Orice pasager are dreptul să ceară medicație gratuită: pastile de durere, analgezice etc. Însoțitorii de zbor sunt învățați să ofere aceste medicamente doar atunci când este nevoie.

8. Divertisment

Poți găsi multe feluri de divertisment la bordul unui avion: reviste, căști audio pentru monitor pentru a viziona un film etc.

loading...

Add comment