Radio Simplu

7 cărți care te ajută să îți creezi noi aptitudini în doar o lună

Oamenii învață de-a lungul întregii vieți; uneori este datorită progresului tehnologic rapid și uneori, este doar din cauza propriilor noastre nevoi. În mod clar, toată lumea dorește să dobândească noi abilități cât mai repede posibil.

 

1. Peter J. Patsula – Successful Business Planning in 30 Days

Această carte a fost scrisă pentru acei oameni care doresc să aibă propria lor afacere, dar poate fi util și pentru managerii care intenționează să se dezvolte într-o nouă direcție.

Patsula a elaborat instrucțiuni bine detaliate, iar acestea te vor ajuta să faci un plan de afaceri decent în doar 30 de zile.

 

2. Lillian Glass – The Body Language of Liars

Abilitatea de a determina dacă o persoană minte sau nu ar fi o mare superputere pe care ai putea să o ai, dar de fapt oricine o poate avea.

Lillian Glass, expert în limbajul corpului, împărtășește o abordare simplă pe care ea o folosește pentru a detecta minciuni de orice tip. Este bine pentru „minciuni nevinovate” și minciunile care pot afecta întreaga ta viață.

 

3. Richard M. Roberts, Roger J. Kreuz – Becoming Fluent: How Cognitive Science Can Help Adults Learn a Foreign Language

Autorii cărții sunt oameni de știință cu privire la cogniție. Ei și-au adunat toată experiența științifică pentru a ajuta adulții să învețe o limbă străină.

Kreuz și Roberts spun cum să dezvolți un obicei din a învăța lucruri și cum să nu devii un zombie de limbaj care folosește numai fraze pregătite.

 

4. Chris Baty – No Plot? No Problem! High-velocity Guide to Writing a Novel in 30 Days

Dacă tu crezi că este nevoie de un an pentru a scrie un roman, atunci această carte este pentru tine!

Baty a organizat Luna Națională de scriere a romanelor, care permite miilor de participanți să încerce să-și scrie prima carte în doar o lună.

Această carte te poate ajuta dacă ești interesat de a scrie.

 

5. Mike Byster, Kristin Loberg – The Power of Forgetting: Six Essential Skills to Clear Out Brain Clutter and Become the Sharpest, Smartest You

Un scriitor și un matematician s-au alăturat pentru a scrie această carte. Ei au creat un ghid excelent pentru oamenii care doresc să-și descopere întregul lor potențial.

Această carte nu se referă doar la memorie, ci și la a deveni mai eficient în tot ceea ce faci. Autorii îți oferă o strategie de învățare și exerciții care te vor ajuta să te obișnuiești cu acest mod de gândire.

 

6. Mark Kistler – You Can Draw in 30 Days

Autorul promite că dacă petreci 20 de minute pe zi timp de o lună, asta nu te va face un artist talentat, dar cel puțin o persoană care se descurcă destul de bine la a desena.

Acest lucru se datorează faptului că desenarea este o abilitate ușor de învățat și nu un talent înnăscut.

 

7. Barbara Oakley – A Mind for Numbers: How to Excel at Math and Science

Oamenii nu se nasc matematicieni. Și Oakley care are un doctorat în matematică dovedește că fiecare persoană poate schimba modul obișnuit de gândire și poate învăța să-și folosească abilitățile pe care oamenii de știință le folosesc în fiecare zi.

loading...

Add comment