Radio Simplu

6 moduri prin care poți afla ce informații despre tine sunt postate pe net fără acordul tău

În fiecare zi lăsăm pe Internet zeci, sute și chiar mii de urme virtuale. Înarmat cu trucurile pe care le-am colectat în acest articol, poți afla despre aproape orice persoană o mulțime de lucruri interesante: despre tine, despre prieteni sau chiar despre străini. Fii su=igur că există informații care te vor surprinde.

1. Căutarea conturilor pe rețelele de socializare
Cu ajutorul serviciului specializat poți găsi o persoană imediat în câteva rețele sociale mari. Rezultatul final va depinde de cât de multe informații despre persoana respectivă ai. Poți căuta nu numai după nume și prenume, ci și după porecla. Operatorul logic “sau” (marcat printr-o linie verticală) te va ajuta dacă nu ești sigur despre cum exact se numește o persoană.

2. Căutarea după imagini pe google
Dacă din toate informațiile disponibile despre o persoană la dispoziția ta este doar o fotografie, atunci căutarea Google te va ajuta. Trebuie să salvezi imaginea pe desktop și în caseta de căutare să faci click pe pictograma camerei și să încarci un instantaneu pentru a căuta persoana.

3. Ce se spune pe Internet
Pe site-ul Socialmention, poți vedea ce spun oamenii despre persoanele cu bloguri: cele mai frecvent disponibile date sunt cele de pe Twitter. Poți vedea ce hashtag-uri însoțesc înregistrările despre utilizator și, de asemenea, găsești o listă a celor care le menționează cel mai adesea în înregistrările lor.

4. Căutarea după email
Dacă ai doar e-mail, atunci ar trebui să încerci o căutare standard, de exemplu, prin Google: există o șansă mare de a găsi o mulțime de informații interesante.

5. Ce postează pe Twitter oamenii din jur
Vrei să știi ceva mai mult despre ceea ce îi interesează locuitorii dintr-un oraș sau din altul? Operatorul “apropiat:” te va ajuta. Scrie în spațiul de căutare Twitter, de exemplu, în apropierea: Los Angeles – și vei vedea toate știrile care au fost publicate din acest oraș în ultima vreme. Adăugarea operatorului “în limita: 4km” reduce raza de căutare – în acest caz cu 4 km.

6. Cum poți să vezi ce videoclipuri se postează prin apropiere
În ultima vreme, YouTube câștigă tot mai multă atenție din partea publicului: dacă vrei să afli care dintre persoanele din jur încarcă în mod regulat videoclipuri, atunci acest serviciu te va ajuta. Este suficient să introduci numele orașului și să setezi perioada de căutare. Este adevărat că site-ul nu arată mai mult de 50 de videoclipuri, dar îți poți face totuși o impresie despre vecinii tăi.


loading...

Add comment

%d bloggers like this: