Radio Simplu

10 lucruri despre care nu știai că sunt interzise

Lumea este ciudată și devine din ce în ce mai ciudată în fiecare zi. Există chiar și legi care sunt gândite ciudat și pot părea foarte bizare. În timp ce unele sunt create pentru protecția ta, altele definesc pur și simplu prostia.

De la mâncare la hairstyle, nu o să-ți vină să crezi ce interzice guvernul în aceste zile.

Iată 10 cele mai ciudate lucruri care sunt interzise în jurul lumii:

1 Călătoria în timp în China

Nu doar acțiunea în sine ci și emisiunile sau filmele despre călătoria în timp sunt interzise și cenzurate în China. Guvernul crede că această categorie de filme arată o imagine proastă a istoriei.

2. Ketchup-ul în Franța

Acesta este unul dintre cle mai ciudate lucruri interzise în această lume. Potrivit Guvernului francez, adolescenții francezi au început să consume foarte mult ketchup, lucru care a dus la deteriorarea gustul bucătăriei franțuzești.

Exsistă o singură excepție însă. Atunci când studenții comandă o porție de cartofi prăjiți, au dreptul să consume o cantitate mică de ketchup.

3. Pălmuitul în Elveția

Pedepsele fizice în școli sunt complet interzise în majoritatea țărilor, dar îm Elveția, nici măcar părinții nu au voie să își pălmuiască copiii.

4. Mestecatul gumei în Singapore

Este absolut imposibil să supraviețuiești unui curs foarte plictisitor, fără o gumă de mestecat. Această lege a fost creată pentru a menține igiena și curățenia locurilor.

În Singapore, lifturile, interiorul birourilor și ușile de la metrou erau pline de gumă de mestecat. Facilitățile metroului începuseră să fie întârziate din această cauză așa că din 1992 mestecatul gumei este interzis.

5. Avatar 2D în China

Chinei nu i-a plăcut foarte tare ideea filmului lui James Cameron. Așa că s-au gândit la o soluție: să interzică filmul în 2D.

De vreme ce China nu are cinematografe 3D, a fost foarte ușor să le interzică oamenilor să vadă filmul.

6. Mcdonalds în Bolivia

Tehnica culinară în Bolivia este practicată cu dragoste, timp și grijă. Oamenii trăiesc după aceste legi și din această cauză Mcdonalds nu a avut nici o șansă. În timpul șederii sale scurte pe teritoriul țării, aproape nici un locuitor nu a mâncat acolo.

7. Hainele galbene în Malaezia

Orice articol galben de la pălărie, la pantofi sau brățări, sunt interzise în Malaezia. În 2011 Guvernul Malaeziei a interzis galbenul deoarece era culoarea opoziției. A fost foarte șocant deoarece galbenul era culoarea roială în Malaezia.

8. Ziua îndrăgostiților în Arabia Saudită

Guvernul de aici consideră că Ziua Îndrăgostiților este împotriva legilor islamului și asta a dus la înterzicerea sărbătoririi acestei zile în țară. Orice lucru de culoare roșie în apropierea acestei zile este interzis.

9. Coafurile vestice în Iran

Multe țări islamice consideră culturile vestice ca fiind nepotrivite, iar guvernul acestor țări face tot posibilul pentru a-i ține pe locuitori departe de astfel de influențe. Asta include și unele coafuri pe care guvernul  le cinsideră nepotrivite.

10. Imaginile sau filmele pentru adulți care înfățișează femei cu bustul prea mic

Conform australienilor, femeile care poartă cupa A nu sunt tocmai femei. Dacă îți place să te uiți la filme pentru adulți cu femei din acest tipar, asta înseamnă că îți plac de fapt filmele de același gen dar cu copii.

În timp ce nimeni nu te oprește să vizionezi aceste filme, unele dintre ele au fost refuzate din acest motiv.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: