Radio Simplu

Dacă vezi aceste numere pe eticheta fructelor, nu le cumpăra sub nici o formă! Motivul te va surprinde pe bune!

Atunci când mergi în supermarket și ajungi la raionul cu fructe și legume. Desigur, cu toții ne dorim să cumpărăm numai fructe și legume care arată proaspete și sunt coapte, însă norocul nu este întotdeauna de partea noastră.

De câte ori te-ai uitat la eticheta care însoțește fructul și ai citit codul din cifre scris pe ele? Probabil de foarte puține ori spre deloc. Și chiar dacă le-ai citit, nu ai știut ce înseamnă ele.

Ei bine, astfel de cifre conțin informații importante despre felul în care au fost crescute fructele sau legumele respective. De asemenea, dacă vei cunoaște semnificația lor, vei ști să faci diferența între fructele crescute organic și cele modificate genetic.

Există numeroase studii și cercetări științifice care au demonstrat că OMG-urile sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea umană.

Indiferent de faptul că există multe dovezi care arată efectul dăunător al unor astfel de produse, tot mai multe alimente s-au dovedit a fi modificate genetic, în special când vine vorba de fructe și legume.

În zilele noastre, există multe otrăvuri diferite în mediul înconjurător, însă din păcate, multe dintre ele sunt incluse și în produsele alimentare.

Ca atare, ar trebui să știi cum le poți evita, astfel încât să îți păstrezi sănătatea în stare optimă pe termen lung.

În acest articol, îți vom dezvălui secretele care se ascund în spatele etichetelor fructelor și legumelor tale preferate. După ce le vei afla, nu te mai grăbi spre fructele care arată întotdeauna super-coapte și super-proaspete!

Caută cu atenție și citește cifrele de pe etichetă

Fiecare fruct are o etichetă și numere care conțin informații importante despre produsele respective. La fructe, aceste numere se numesc PLU (Product Looking Number).

Eticheta are mai multe numere – iată ce înseamnă fiecare dintre ele:

1. Numărul 3 sau 4

Aceste cifre indică faptul că fructele sau legumele respective NU sunt modificate genetic, dar se găsesc în ferme, iar în timpul procesului de creștere, au fost utilizate substanțe chimice și pesticide.

Produsul a fost cultivat în a doua jumătate a secolului XX, iar îngrășămintele artificiale au fost folosite probabil în creșterea acestuia, dacă eticheta începe cu numerele 3 sau 4.

2. Numărul 9

Acest număr indică faptul că fructele sunt organice și au fost crescute fără substanțe chimice.

În cazul în care eticheta conține 5 cifre, și codul numeric începe cu numărul 9, atunci acea producție a fost cultivată în mod tradițional, timp de mii de ani, și produsele au fost crescute organic.

Îngrășămintele și pesticidele nu au fost deloc utilizate în acest proces.

3. Numărul 8

Dacă eticheta conține un cod numeric de 5 cifre și începe cu numărul 8, asta înseamnă că produsul alimentar a fost modificat genetic.

Deși este aproape imposibil să distingi în întregime aceste alimente crescute organic față de cele modificate genetic, nu ar fi rău ca de azi înainte să acorzi mai multă atenție etichetelor.

Amintește-ți să cumperi doar fructe și legume ale căror cod începe cu cifra 9 și însumează 5 cifre! Acestea sunt singurele fructe și legume pe care le vrei pentru tine și pentru familia ta, și pe care ar trebui să le cauți mereu la raionul din supermarket.

 

 

Redactia Radiosimplu

Add comment