Radio Simplu

Descoperă o metodă revoluționară pentru combaterea acneei! – 5 măști de față cu sare amară care te scapă de problemele tenului

Sulfatul de magneziu, cunoscut sub denumirea de sare amară sau epson e un compus chimic care suferă procesul de hidratare. Denumirea e încă din timpuri străvechi, când se extrăgea o substanță numită epsomită direct din apele termale.

Chiar și astăzi, o mulțime de persoane se bucură de beneficiile aduse corpului de sarea amară. Nu este un produs scump și nici dificil de găsit. Iată 5 măști hidratante cu sare amară care îți vor lăsa pielea catifelată și reîmprospătată:

 

1. Sare amară și ulei de cocos

Uleiul de cocos este și el utilizat foarte des pentru îngrijirea pielii deoarece are o acțiune delicată și nu o irită. În combinație cu sare amară protejează pielea și o ferește de infecții. Prepară o mască din 2 linguri de ulei de ulei de cocos și 3 linguri de sare amară pe care le amesteci bine. Las-o să se răcească după care aplic-o pe zonele cu probleme. Masează-te ușor timp de 5 minute, apoi limpezește-te cu apă călduță și aplică cremă hidratantă.

 

2. Sare amară și făină de ovăz

Făina de ovăz contribuie la scăderea secreției de grăsime a pielii. Amestecă două linguri de suflat de magneziu cu o jumătate de cană de făină de ovăz și o cană de apă călduță. Aplică pe tenul umed și masează timp de 5 minute. Limpezește cu apă călduță și repetă procedura de 3 ori pe săptămână.

 

3. Sare amară cu maioneză și morcovi

Maioneza și morcovii se găsesc în orice gospodărie, așa că nu vei avea probleme din acest punct de vedere. Cojește și rade un morcov mare într-un blender, alături de o jumătate de linguriță de sare amară, o linguriță și jumătate de maioneză și amestecă până devine lichid. Aplic-o pe față și las-o să acționeze 10 minute. Poți folosi masca o dată pe  zi.

 

4. Sare amară cu miere, ulei de măsline și suc de lămâie

Amestecă o lingură de sare amară cu 3 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de miere. Amestecă bine și adaugă 2 linguri de suc de lămâie la final. Aplică pe față și masează-te circular timp de 10 minute. Poți repeta procesul zilnic. Lămâia are proprietăți antibacteriene, mierea blochează umiditatea, iar uleiul de măsline hrănește pielea și împiedică blocarea porilor.

 

5. Sare amară cu lapte și ouă 

Amestecă jumătate de linguriță de sare amară cu un ou crud și un sfert de cană de lapte fără grăsime. Poți să adaugi și două linguri de suc de lămâie. Amestecă bine ingredientele și aplică pe zona cu probleme. Oul hrănește pielea și absoarbe excesul de grăsime. Laptele are proprietăți hidratante și contribuie la curățarea porilor.

Add comment