Radio Simplu

Cercetătorii afirmă faptul că am putea fi nemuritori în 17 ani – în acest mod putem face asta

Companiile precum Google investesc milioane de dolari în cercetarea imortalității. Odată cu descoperirile, oamenii de știință au întâmpinat de asemenea unele provocări.

Nemurirea a fascinat oamenii încă de acum mii de ani. Perspectiva vieții veșnice a avut un caz atât de puternic împotriva fricii de a muri că oamenii au căutat un elixir sau un remediu pentru a prelungi viața timp de mai multe secole.

Noi vrem să împărtășim cu tine ceea ce se întâmplă în domeniul științei în căutarea nemuririi și dorim să îți prezentăm o perspectivă asupra posibilității de a trăi pentru totdeauna.

 

Desfășurarea cercetării

Ideea nemuririi este atât de captivantă încât știința și medicina modernă ne pot aduce cât mai aproape de a descoperi o soluție.

De exemplu, la Universitatea Northwestern din SUA, oamenii de știință au învățat să oprească „ceasul genetic” care provoacă îmbătrânirea, cu toate acestea, nu la oameni, ci la viermi. Desigur, este un pas uriaș de la viermi la oameni, dar această tehnică este deja o realizare importantă.

O altă realizare a fost reînvierea șoarecilor din trecut prin infuzarea de sânge de la șoareci tineri. Cercetătorii consideră că această procedură ar putea funcționa și pe oameni.

Silicon Valley este, de asemenea implicată în această știință și există unele nume mari stând în spatele cercetării.

 

Contribuția mondială

Se propune o mare sumă de bani pentru cercetarea nemuririi și există numeroase celebrități care sunt implicate în contribuție:

Larry Ellison: unul dintre cei mai bogați oameni de pe Pământ și unul dintre proprietarii Oracle.

Sergey Brin: co-fondator al companiei Google și fundația Calico care se concentrează pe sănătate, bunăstare și longevitate.

Aubrey de Gray: un om de știință și un cercetător; fondatorul a numeroase studii privind medicina regenerativă.

Acești oameni celebri au mărturisit că se tem de îmbătrânire și de moarte și acum investesc în găsirea de remedii împotriva acestui rezultat aparent „inevitabil”.

 

SENS-urile mortale

Cercetătorul și autorul cărții Ending Aging (2007), Aubrey de Gray, lucrează la strategiile de excludere a morții din genele noastre. El lucrează în prezent la cele „7 SENS-uri mortal” – lucruri care provoacă îmbătrânirea la nivel celular; ele sunt:

– Mutații nucleare / epimutări: mutații care pot duce la cancer.

– Mutări mitocondriale: componente din celulele noastre care sunt importante pentru producerea de energie.

– Deșeurile intracelulare: proteine ​​care nu sunt „digerate” în mod corespunzător de către celulele noastre.

– Extractul extracelular: proteinele acumulate în afara celulelor. De exemplu, în creierul pacienților cu Alzheimer.

– Pierderea celulelor: celule care nu pot fi regenerate de organismul însuși.

Cell Senescence: când celulele își pierd capacitatea de a diviza.

– Reticulări extracelulare: provoacă pierderea elasticității în celule și țesuturi.

 

Cele 5 moduri prin care se poate ajunge la imortalitate

– Deblocarea puterii genelor: prin deslușirea misterelor genelor, oamenii de știință pot găsi o genă a imortalității și să o implanteze.

– Clonarea: părți ale corpului pentru înlocuire sau chiar o ființă umană întreagă. Clonarea se crede a fi o ramură a studiilor de imortalitate și este cea mai evoluată.

– Criogenizare: este mai mult știința conservării organismului, poate ajuta oamenii să „cadă” în somnul criogenic până când se va descoperi vindecarea bolilor.

– Cyber ​​creierul: corpul tău poate pieri, dar mintea ta poate fi încărcată pe un hard disk și să rămână astfel. Principala sursă este un proiect numit Rusia-2045, care pretinde că poate face acest lucru în numai 17 ani.

– Reparații celulare: nanotehnologia evoluează, deci este posibil ca toate modificările și tratamentele noastre corporale să fie în curând făcute de nanorobot. Poate chiar să poată înlocui celulele moarte cu cele mai noi sau să le vindece cu totul.

Add comment