Radio Simplu

Ce face acest catel pentru a linisti un bebelus

Charlie a devenit unul dintre cei mai indragiti caini din lume dupa ce stapanul sau a postat acest clip pe internet. Cainele i-a furat bebelusului din familie o jucarie.

Micuta a inceput sa planga, iar ca sa o impace, Charlie a coplesit-o cu daruri aduse rand pe rand din toate colturile casei. Fetita, Laura, s-a oprit din plans, semn ca s-a impacat cu Charlie.

Diferentele de comunicare dintre caini si copiii

Copiii considera ca aceste animale de companie sunt tovaratii si prietenii lor. Ii imbratiseaza, se joaca cu ei, ii trag de blana, de urechi sau de coada si se catara pe ei. Copiii isi exprima afectiunea pentru ei in diverse moduri si adesea ii saruta.

Acest comportament este insa opusul a ceea ce intelege un caine ca fiind comunicare si se simt adesea in pericol in apropierea copiilor.

Copiii, in special cei foarte mici, sunt adesea neindemanatici si pot accidental sa raneasca un caine. In plus, din punctul de vedere al unui caine, un copil comunica diferit cu un adult: plange, tipa, se tarasc pe jos si alearga in mod spontan.

Astfel, acest comportament al copiiilor este foarte contradictoriu pentru caini si le este greu sa comunice faptul ca vor sa fie lasati in pace.

Astfel, pentru un caine un copil mic reprezinta adesea o amenintare si cel mai adesea vor ataca. De altfel, numeroase studii arata ca copiii mici sunt primii atacati de cainii propriei familii.

Ce trebuie sa faci atunci cand ai si caine si copii mici

Cainilor le este foarte greu sa inteleaga comportamentul copiilor, astfel ca este foarte important sa nu lasi niciodata nesupravegheat un caine care se afla in aceeasi camera cu un copil mic.

De asemenea, contactul apropiat intre un caine si un copil trebuie efectuat doar cu supravegherea unui adult responsabil, care este capabil sa intervina in orice situatie. In plus, este indicat sa nu apropii niciodata un caine necunoscut de un copil.

Cainele pe care il ai acasa trebuie sa aiba mereu la dispozitie un loc unde sa se retraga atunci cand vrea sa fie lasat in pace sau cand nu vrea sa aiba de-a face cu un copil. Copiii la randul lor trebuie sa stie ca nu au voie sa se apropie de culcusul sau bolul cu mancare al cainelui.

Ca parinte, este bine sa inveti copilul sa nu se apropie de caine atunci cand mananca, doamne, este bolnav, ranit sau obosit, nu vede sau nu aude bine.

De asemenea, este indicat sa nu se apropie de el nici cand are in gura o jucarie, deoarece va crede ca ii va fi luata si va incerca sa isi apere proprietatea prin orice masura.

Intelege semnalele pe care ti le trimite cainele
Atunci cand un caine nu se simte confortabil, este speriat sau agitat iti va arata acest lucru. Cainii comunica in special prin limbajul corpului si prin latrat.

Printre semnele care arata ca un caine nu se simte bine in prezenta copiiilor se numara cascatul, latratul, aratatul dintilor, ingustarea ochilor, ridicarea parului de pe spate si gat si maraitul.