Radio Simplu

Așa ar trebui să mănânci la restaurant pentru a-ți dovedi bunele maniere

În ziua de astăzi nu mai poți fi surprins de niciun fel de mâncare din orice bucătărie internațională deoarece avem mereu acces la unele dintre cele mai unice produse. Cei mai mulți dintre noi avem oportunitatea de a ne obișnui cu astfel de produse prin intermediul restaurantelor din orașele noastre.

 

Totuși, dacă atenția ta este distribuită doar asupra faptului că trebuie să ai grijă să nu îți murdărești hainele cu mâncare, atunci cel mai probabil nu vei avea ocazia de a savura acele preparate. Este important să știi cum să mănânci pentru a te putea bucura de mâncare.

 

Ne dorim să venim în ajutorul tău în ceea ce privește această chestiune, așa că am decis să creăm un mic ghid pe care să îl împărtășim cu tine în scopul de a te învăța cum ar trebui să mănânci unele produse. Doar aruncă-ți privire peste el și învață!

 

1. Sosul de soia

Nu umple bolul pentru sosul de soia cu acesta până la buza lui. Japonezii recomandă cu tărie să torni doar puțin sos de soia în bol și pur și simplu să îl reumpli ulterior în cazul în care este nevoie de asta.

 

2. Ghimbirul

Unii dintre noi preferă să pună bucăți de ghimbir direct peste sushi; de fapt, ghimbirul ar trebui să fie consumat în pauzele dintre mese. El ajută la revigorarea cavității bucale și la îmbunătățirea gustului ultimului produs consumat.

 

3. Wasabi

Fanii mâncărurilor picante tind să adauge foarte mult wasabi peste produsele pe care le consumă. Dar în acest caz, gustul bucătăriei asiatice dispare complet. Amestecă o cantitate de wasabi de mărimea unei alune în sosul tău de soia sau adaugă un strat subțire pe bucata ta de sushi.

 

4. Sashimi

Ia o bucată de sashimi cu ajutorul bețișoarelor chinezești deoarece el nu se presupune a fi mâncat cu furculița sau cu alt tacâm. Marginea peștelui ar trebui să fie introdusă în sosul de soia, nu scufunda toată bucata. Nu mușca peștele, bucata ar trebui să fie mâncată cu totul.

 

5. Sushi

Folosindu-ți bețișoarele chinezești, întoarce bucata de sushi într-o parte și apoi apucă-l astfel încât bețișoarele să prindă atât partea cu pește, cât și pe cea cu orez. Introdu sushi-ul în sosul de soia astfel încât el să atingă doar peștele.

 

6. Rulourile

Ia un rulou fie cu bețișoarele chinezești, fie cu mâna, dar în niciun caz cu furculița. Marginea ruloului ar trebui să fie scufundată în sosul de soia. Nu introduce întregul rulou în sos și nu lăsa sosul să ajungă în ambele lui părți.

 

7. Pastele

Învârte o cantitate medie de paste cu ajutorul unei furculițe (nu îți vor atârna din gură mai mult de 3 paste). Poți face asta fie ajutându-te de o lingură, fie folosind ca bază de suport marginea în sine a farfuriei.

 

8. Adjarian khachapuri

Nu multă lume știe cum să consume acest produs din bucătăria georgiană fără să se murdărească pe mâini, față și  haine. Rupe mici bucăți din margini și introdu-le în umplutura din centru. Când rămâne doar partea centrală de mâncat, ruleaz-o și mușcă din ea,

 

9. Burgerii

De cele mai multe ori, conținutul burgeri-lor cade și astfel, mâinile, hainele și masa ajungă să se murdărească. Nu este nevoie să strici aspectul burger-ului prin tăierea lui în bucăți mici. Doar taie-l în jumătate și va fi mult mai ușor să îl ții cu ambele mâini și umplutura nu va curge.

Add comment