Radio Simplu

Animale cu trăsături ale corpului total ieșite din comun

Oamenii sunt obișnuiți să vadă o veveriți în parc, un șarpe prin iarbă sau câte o broscuță în curte,, dar există mult mai multe creaturi interesante în lume despre care nu avem habar. Acestea sunt cele mai exotice animale care au trăsături ale corpului total ieșite din comun:

Uakari Cacajao – această specie de maimuțe este originară din Brazilia și Peru și este cunoscută pentru fața extrem de roșie. Preferă să trăiască în copacii înalți, departe de inundațiile constante din habitatul lor natural. Oamenii de știință cred că fața roșie li se datorează lipsei pigmentului din cap, ceea ce permite vaselor de sânge să se vadă prin piele.

Insecta Girafa Weevil – această insectă își primește numele prin prizma gâtului extrem de lung, fiind o specie de gândac care trăiește pe insula Madagascar. Deși poate părea inconforabilă, această anormalitate este de importanță critică pentru viața insectei. În cazul masculilor, servește ca un mecanism de luptă, fiind de două ori mai lung ca în cazul femelelor.

Maimuța cu nasul cârn – această specie de maimuțe a fost descoperită de curând în țara asiatică Myanmar. Încă de atunci, oamenii de știință au observat aceste maimuțe în perioada sezonului ploios. Acestea sunt capabile să își aplece capul în așa fel încât apa să nu le intre prin nările enorme. Numărul acestora este între 260 și 300 de exemplare și sunt în pericol din cauza faptului că vănătorii au descoperit cât de gustoasă este carnea lor.

Peștele de gheață – descoperit prima dată de Ditlef Rustad în 1927, acest organism ciudat trăiește în habitatul din jurul Antarcticii. Posedă trăsături extraordinare, inclusiv colți și un corp alb, aproape fantomatic. Culoarea sa este datorată lipsei hemoglobinei din sânge, ceea ce face peștele aproape la fel de transparent ca o fereastră. Misterul este legat de modul în care au supraviețuit peștii fără hemoglobină, o substanță importantă care poartă oxigenul prin celule.

Broasca zburătoare – o specie rară care coboară din copaci doar pentru a se împerechea. Sunt cunoscute și sub numele de broasca parașută pentru că dețin o membrană puternică între degete. Oamenii de știință au crezut, original, că această membrană este folosită pentru înot, mai ales că este normal pentru broaște să facă asta, dar au fost suprinși când au văzut că acestea sărea din copac în copac, aproape asemenea unui zbor pentru a evita prădătorii.

Caracatița pătură – trăind în apele din Noua Zeeilandă și Australia, această caracatiță care este poreclită caractița Superman sau Batman este extrem de rară. Femelele au o lungime cu doi metri mai mare decât a masculilor, așa că sunt ușor de reperat. Capa lor este folosită pentru a captura prada, dar nu o folosesc pe toată pentru a atrage peștii, ci poate desprinde bucăți din ea pentru a atrage prada mai ușor. Dușmanul acestei caractițe este o meduză foarte toxică. Caracatița este imună la otrava meduzei, dar atunci când este prinsă în aceste mase gelatinoase, își va smulge propriile tentacule pentru a le folosi ca pe arme. Tentaculele masculilor sunt folosite doar în scopuri de reproducere și cad atunci când sunt folosite.