Radio Simplu

Africa neexplorată – 5 mituri controversate în care obișnuiam să credem

Mulți oameni încă mai cred că dacă se duc în Africa vor vedea triburi, animale sălbatice care străbate străzile, drumuri murdare și locuințe improvizate. Îți vom arăta o viziune mai realistă care va spulbera toate miturile despre acest continent cu adevărat unic și frumos.

 

1. Nu există progres tehnic în Africa

Am fost învățați că Africa face parte din țările în curs de dezvoltare, dar acest lucru nu înseamnă că acest continent trăiește în Evul Mediu. 90% dintre africani au telefoane mobile și există programatori care își creează propriile aplicații și gadget-uri.

De exemplu, dezvoltatorii locali au creat un serviciu pentru agricultori cu recomandări privind creșterea bovinelor și informații privind dezastrele naturale. În plus, producția este bine dezvoltată în Africa, iar în unele țări se produc mașini de mari dimensiuni, cum ar fi automobilele.

 

2. Africa este un deșert fierbinte

Adesea, atunci când cineva aude de Africa, vizualizează instantaneu imagini ale unui deșert aprins și pustiu. În ciuda acestei concepții greșite, există, de fapt, o suprafață incredibil de mare de păduri tropicale, Muntele Kilimanjaro și alte vârfuri cu zăpadă și savană pe continent.

Toate zonele climatice sunt reprezentate în Africa, iar temperatura medie anuală, chiar și în partea ecuatorială a continentului, nu depășește 21,5°C.

 

3. Doar oameni cu pielea închisă la culoare locuiesc în Africa

Suntem obișnuiți să ne gândim că numai persoane cu piele închisă la culoare locuiesc în Africa. Adevărul este că acest continent găzduiește peste un miliard de oameni de diferite culori și culturi.

O astfel de paletă a fost formată dintr-o varietate de nuanțe ale pielii populației ancestrale și dintr-un număr mare de imigranți din Europa și Asia care au rămas în Africa sau au fugit în țările africane de persecuțiile politice.

 

4. Africa este plină de animale sălbatice

Atât de multe emisiuni TV, filme și desene animate ne-au arătat că Africa este locuită de animale sălbatice care se mișcă libere în natură și pot ataca cu ușurință oamenii. Dar în realitate, cele mai multe expediții safari au loc în lunile de iarnă când șerpii și insectele potențial periculoase sunt în hibernare.

În ceea ce privește animalele sălbatice, cele mai multe trăiesc acum în parcuri naționale. Cazurile de atacuri asupra oamenilor sunt extrem de rare și aproape întotdeauna apar doar din cauza unei încălcări a regulilor parcului, atunci când oamenii încearcă în mod deliberat să intre în contact cu animalele sau să le vâneze.

 

5. Rata crimelor în Africa este foarte ridicată

Se crede pe scară largă că turiștii din Africa trebuie să se ferească de pericol în orice moment din cauza ratei ridicate a criminalității. Adevărul este că turismul este foarte dezvoltat, iar țările africane devin o destinație turistică la modă și populară printre călătorii occidentali.

Numai în Africa de Sud există deja până la 1,5 milioane de turiști pe an. Acest lucru se datorează faptului că nivelul serviciilor este în creștere, iar condițiile pentru turism se îmbunătățesc foarte mult, oferind în același timp posibilitatea de a fi aproape de natură și de animale exotice.

Add comment