Radio Simplu

Acestea sunt țările în care ar trebui să te afli pentru a supraviețui dacă ar izbucni al Treilea Război Mondial

Trăim într-o epocă înspăimântătoare și în fiecare zi ni se pare că ne apropiem din ce în ce mai rapid de un conflict la scară mondială. Unii oameni îl pot numi al Treilea Război Mondial, alții spun că doar câteva țări vor fi implicate și ele le vor influența și pe altele.

 

Dar ce putem face noi în această privință? Țările mereu se vor lupta între ele și ce putem face pentru a fugi din calea acestor evenimente? Unde ar trebui să locuim atunci când un conflict iminent va apărea și nu vom mai avea de ales în fața unei astfel de ipostaze.

 

Noi ne-am documentat și am creat o mică listă cu unele dintre cele mai pacifiste țări în care ai putea să trăiești în vreme de război. Poate că și tu vei influențat de asta și cine știe, poate te voi hotărî să te muți acolo pentru a preveni o astfel de catastrofă în viața ta.

 

1. Republica Irlanda

Deși Irlanda a trecut prin numeroase episoade dificile în ceea ce privește istoria ei în Imperiul Britanic, Republica a fost neutră în cel de-al Doilea Război Mondial și a rămas astfel încă din anul 1930. Este unul dintre cele mai puțin probabile locuri în care să existe un atac nuclear.

 

2. Elveția

Ca și țară, Elveția are cea mai veche politică militară de neutralitate din lume, asta fiind încă din anul 1815. Ea nu a participat la niciun război mondial chiar dacă părea că Germania nazistă ar fi avut șanse să o invadeze în al Doilea Război Mondial.

 

3. Slovenia

Slovenia tinde să nu participe la conflicte și de aceea nu s-a implicat în ultimul război mondial. Acest stat central european este perfect pentru a te ascunde în fața celui de-al Treilea Război Mondial. Ea nu trebuie să se bazeze pe un alt stat din niciun punct de vedere deoarece își poate crea propriile provizii.

 

4. Fiji

Acum sincer, cine nu și-ar dori o vacanță exotică permanentă pe o insulă precum Fiji? Paradisul tropical Fiji se află în mijlocul Oceanului Pacific, așa că geografic este una dintre cele mai izolate țări din lume. Nu are vecini și nu se implică în conflictele internaționale.

 

5. Danemarca

Știm că Danemarca are o istorie destul de violență și are una dintre cele mai vechi și respectate flote din lume, fondată încă de acum 500 de ani. Mare parte din Danemarca este ținutul Groenlanda în care te poți ascunde și proteja de orice conflict major.

 

6. Austria

Cu toate că se află în mijlocul Europei și este printre puterile NATO precum Germania, Austria este al patrulea cel mai pacifist loc din anul 2017. În plus, în prezent nu există conflicte, iar societatea și securitatea sunt mai mult decât de încredere.

 

7. Portugalia

Portugalia este chiar în marginea Europei și este a treia cea mai pacifistă țară din lume. Pe lângă faptul că peisajele și locurile sunt minunate, conform Politico, Portugalia este o adevărată oază de stabilitate, așa că nu ar trebui să stai prea mult pe gânduri.

 

8. Noua Zeelandă

Cel mai cunoscut și apropiat vecin al Australiei este unul dintre cele mai bune locuri în care te poți feri de un atac. Deoarece este atât de îndepărtată, Noua Zeelandă este puțin probabil să fie atrasă într-un conflict și țara se poate întreține singură, astfel încât beneficiezi de toate condițiile.

 

9. Canada

Când spui Canada primul lucru care trebuie să îți apară în minte este politețea și de aceea conflictele acolo sunt aproape inexistente și există de cele mai multe ori o lipsă categorică în implicarea în conflicte. De când a devenit independentă în urmă cu 150 de ani, Canada nu a luptat în niciun război.

Add comment