Radio Simplu

Aceasta este dieta Reginei Elisabeta care o menține sănătoasă și în putere de atât de mult timp

Regina Elisabeta al II-lea, cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, ajunge la vârstă de 92 de ani în acest an. În timp ce multe lucruri s-au schimbat în lume în timpul domniei ei, preferințele alimentare nu s-au schimbat prea mult, potrivit bucătarului ei oficial.

De două ori pe săptămână, Regina primește o listă de sugestii de meniu și marchează sugestiile care îi plac. Ce opțiuni se află pe această listă?

 

1. Ceai și un biscuite înainte de micul dejun

Regina își începe ziua mai devreme cu o ceașcă de ceai proaspăt preparat din Earl Gray, fără zahăr și câțiva biscuiți.

 

2. Mic dejun cu cereale și pâine prăjită

Micul dejun tipic al Reginei include fructe și cereale. Ea se tratează uneori cu pâine prăjită cu gem sau marmeladă și în ocazii foarte speciale, amestecă ouă cu somon afumat și niște trufe. Potrivit fostului său bucătar-șef, ea s-a bucurat de trufe proaspete în jurul Crăciunului, când au fost trimise ca un cadou.

 

3. Un pahar de gin înainte de prânz

Aparent, Majestății sale îi place să bea un cocktail înainte de prânz: gin și Dubonnet, cu o mulțime de gheață și o felie de lămâie. Rețeta pentru acest cocktail poate fi găsită online.

 

4. Fără amidon la prânz 

Regina are masa de prânz servită la ora 13:00. Aceasta ar implica de obicei pește, cum ar fi peștele Dover la grătar pe un pat de spanac sau dovlecei sau un simplu pui la grătar cu o salată. Regina tinde să evite în cele mai multe dintre zile de alimentele cu conținut de amidon, astfel că nu există în meniu paste, orez sau cartofi.

 

5. Ceai după amiaza, alături de prăjituri și sandwich-uri

Ceaiul de după-amiază vine adesea cu un tort de miere și cremă, precum și cu prăjitură cu biscuiți din ciocolată, pe care Majestatea sa o adoră. Potrivit fostului bucătar-șef, McGrady, două tipuri de sandvișuri sunt obligatorii la ceaiul Reginei, cum ar fi cel cu castravete, somonu afumat și ou cu maioneză sau șuncă și muștar fără coajă.

 

6. Friptură bine făcută la cină

Regina Elisabeta al II-lea preferă carnea de la fermele locale pentru cină. Preferată este friptura galeză servită cu un sos de ciuperci, smântână și whisky. Indiferent de tipul de carne, trebuie servit bine. Principalul fel de mâncare este urmat de căpșuni sau piersici, cultivate în serele sale din castelul Windsor.

 

7. Un pahar de șampanie după cină

Unele surse afirmă că regina Elizabeth al II-lea își termină ziua cu un pahar de șampanie. Această șampanie este probabil aleasă dintre cele opt mărci (de exemplu, Bollinger, Lanson și Krug) cărora li s-au acordat mandate regale. Împuternicirile rrgale indică faptul că bunurile sunt livrate unui membru al familiei regale.

 

8. Ciocolata ca plăcere vinovată

McGrady, fostul bucătar regal, menționează că regina iubește ciocolata și chiar se numește pe ea însăși dependentă de ciocolată. Tipul ei preferat de ciocolata este cea neagra („cu cât mai amară, cu atât mai bine”).

Add comment