Radio Simplu

9 produse de succes care au fost create inițial pentru un cu totul alt scop

În fiecare zi celebrăm invenții prin folosirea energiei electrice, a dispozitivelor mecanice sau a unor lucruri simple de zi cu zi în jurul casei – dar poți crede sau nu, multe lucruri au fost făcute pentru alt scop înainte de a ne câștiga inima.

 

1. Stimulatorul cardiac

De-a lungul anilor, stimulatoarele cardiace au avut un impact imens asupra tratamentului medical al bolnavilor de inimă, dar inițial, nu au fost decât niște dispozitive care înregistrau sunetele la care inventatorii lucrau. Alte utilizări pentru acest dispozitiv au fost descoperite mai târziu.

 

2. Guma de mestecat

Lucrul nostru preferat din copilărie a fost de fapt descoperit din greșeală de către oamenii de știință, în timp ce lucrau la o formulă pentru un nou tip de cauciuc. Trebuie să recunoaștem că acest cauciuc s-a dovedit a fi unul foarte gustos, până la urmă.

 

3. Șervețelele nazale Kleenex

Ai fost unul dintre acei copii care și-au văzut mama folosindu de tone de creme pentru răceală?

Cu mult timp în urmă, aceste creme au fost unele dintre elementele necesare ale regimurilor de frumusețe ale femeilor, deci nu este o surpriză faptul că Kleenex a vrut să se ocupe de acest lucru inventând „șervețelele nazale pentru răceală”.

Dar odată cu trecerea modei pentru aceste creme, reclamele și produsele Kleenex s-au schimbat.

 

4. Folia de protecție cu bule

Inginerii Al Fielding și inventatorul Marc Chavannes au încercat inițial să creeze un tapet pentru locuința fiecărei persoane, dar în cele din urmă au ajuns să creeze un ambalaj preferat de către orice persoană care vrea să se calmeze prin spargerea bulelor de aer din folie.

 

5. Listerine

Poate că nu vei crede acest lucru, dar Listerine a fost inventat acum 135 de ani și a rămas printre noi încă de atunci, și nu doar ca o apă de gură. Inițial, proprietățile antiseptice au fost utilizate în cabinetele medicale pe post de substanță de curățare pentru instrumentele medicale și ca antiseptic antibacterian.

 

6. Brandy

Această băutură veche nu a fost chiar inventată, ci mai degrabă, oamenii au dat peste ea întâmplător ; încă de la primele zile de existență a vinului, acesta a avut produsele sale secundare.

Dar a fost doar în perioada prohibiției când oamenii au decis să folosească vinul pentru a face brandy, iar rezultatul este acum în valoare de milioane.

 

7. Coca-Cola

Te-ai gândit vreodată la Coca-Cola pe post de medicament? Ei bine, probabil pentru că nu erai acolo când a fost inventată. Inițial, a fost făcută pentru a reduce dependența de morfină, pentru a vindeca durerile de cap și pentru a calma anxietatea.

 

8. Plastilina

Inițial inventată în anii 1930 de Cleo McVickers care era în acel moment producător de produse de curățare, plastilina trebuia să servească pe post de agent de curățare a tapetului.

 

9. Tirbușon

Acest lucru se găsește în aproape fiecare bucătărie și este atât de familiar încât îți imaginezi că scopul său a fost mereu simplu. Dar în realitate a fost odată un instrument mic pentru a elimina gloanțele din rănile soldaților.

Add comment