Radio Simplu

9 invenții medicale futuristice care ne pot schimba viața complet

Dezvoltările tehnologice ale ultimelor decenii ne fac să ne simțim ca și cum am fi într-un film S.F. În special, medicina trece printr-o paradigmă de schimbare și trebuie să fim conștienți de faptul că din ce în ce mai multe invenții sunt pe cale să apară.

 

Este de remarcat faptul că în ziua de astăzi putem avea acces la aproape orice și că datorită evoluției tehnologiei, multe dintre bolile și condițiile care acum nu mulți ani erau de netratat, acum sunt eradicate sau tratate foarte ușor.

 

Mai jos am pregătit o listă cu unele dintre cele mai neobișnuite, dar folositoare invenții care ne pot schimba viața total. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți arunci privirea peste gadget-urile de mai jos și să rămâi la fel de surprins precum am fost noi.

 

1. Anatomie holografică

Microsoft lucrează la un device de realitate augmentată numit HoloLens. El proiectează informația digitală a ceea ce vezi; doar imaginează-ți cât de ușor va fi pentru generațiile viitoare de doctori să urmărească anatomia umană.

 

2. Lentile de contact Google

Google, ca de obicei se află în fruntea inovațiilor cu lentilele lor de contact digitale multi senzoriale. Lentila are rolul de a ajuta persoanele cu diabet deoarece ei nu vor mai fi nevoiți să își înțepe degetul pentru a-și verifica glicemia. Glicemia va fi măsurată cu ajutorul lentilelor prin intermediul lacrimilor.

 

3. Revoluția imprimării medicale 3D

Comunitatea inovativă e-NABLE  încurajează orice persoană care are nevoie să folosească un model imprimat 3D de proteză. Datorită videoclipurilor postate, multă lume apelează la aceste servicii și se declară mulțumită.

 

4. Medicamente imprimate 3D

Acesta este un prospect realist prin care poți avea propriile medicamente imprimate 3D acasă sau la spital, create exact după nevoile tale. Este vorba despre bio imprimare și molecule patentate.

 

5. Organe imprimate

Ai citit despre implanturile, protezele și medicamentele imprimate 3D. Bio imprimarea 3D este foarte studiată când vine vorba despre medicina regenerativă pentru a ajuta obținerea mai multor organe sau țesuturi necesare pentru transplanturi.

 

6. Operațiile cu cuțite inteligente

Pentru a se evita lăsarea unor zone canceroase după o operație, doctorii trebuie să îndepărteze și țesuturile din apropiere. iKnife scanează și identifică cu ușurință zonele cu tumori și face imposibilă reapariția lor ulterior.

 

7. Tehnologie cu imagini pentru un diagnostic mai bun

Echipamentul folosit pentru radiografii este unul gigantic și destul de ambiguu când vine vorba despre interpretarea diagnosticelor. Cercetătorii lucrează la un scanner care să poată identifica instant zonele cu probleme și care sunt acestea.

 

8. Teste clinice mai rapide

Spre deosebire de testele clinice din ziua de astăzi care sunt lungi și foarte costisitoare, pionierii tehnologiei Harvard Organs-on-Chips creează microcipuri care să fie identice cu celulele umane. Medicamentele și alte componente ar putea fi mult mai ușor testate astfel.

 

9. Roboți în medicină

Roboții nu mai sunt atât de uimitori deoarece ei există de fapt, dar cercetătorii au creat robotul TUG care poate transporta materiale medicale de 450 de kilograme. Robotul prietenos RIBA poate ridica pacienții din pat și îi poate transporta cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Add comment