Radio Simplu

8 metode naturale prin care poți să scapi de balonare

Cred că nimic nu sete mai rău decât să ai un stomac balonat. Chiar dacă el este astfel din cauza faptului că ai mâncat ceva care a provocat asta, fie că este acea perioadă a lunii, balonarea este unul dintre cele mai iritante lucruri care ți se poate întâmpla.

 

Balonarea poate fi observată foarte ușor dacă știi deja că ai mâncat multe alimente mai puțin sănătoase sau de genul fast food, dar uneori cauzele nu sunt chiar atât de evidente. Din această cauză, este mai greu să descoperi un remediu care să funcționeze.

 

Pentru a te ajuta cu această problemă, am decis să creăm o listă cu unele dintre cele mai utile remedii naturale care te pot ajuta să scapi de balonare pe cât de repede posibil. Tot ceea ce trebuie să faci este să le incluzi în viața ta și vei observa singur rezultatele.

 

1. Consumă mai mult potasiu

Este mai mult decât evident că dacă mănânci multă sare nu este un lucru prea bun pentru corpul tău. Cu toate acestea, dacă vei consuma mai multe alimente care sunt bogate în potasiu precum sparanghel, citrice, pepene, roșii și banane, vei contracara efectele sării.

 

2. Bea 8 pahare de lichid în fiecare zi

Apa ne ajută să eliminăm toxinele din corp și să ne menținem sistemul digestiv sănătos. Și cafeaua este foarte utilă din acest punct de vedere, dar doar dacă este neagră; ea îți contractă colonul și de aceea te  vei duce la baie mai des, ceea ce este un lucru bun.

 

3. Bea ceai de mentă

Conform ultimelor cercetări ce au fost publicate și în mai toate revistele cunoscute de sănătate, dacă vei bea ceai te mentă vei face ca gazele tale intestinale să nu se acumuleze în urma tractului intestinal și astfel să fie împiedicată balonarea.

 

4. Nu mânca prea repede

Dacă mănânci repede, chiar dacă îți este foarte foame te poate face să înghiți aer și asta duce la balonare. Ar trebui să ai mereu în minte faptul că digestia începe în gura ta; dacă vei mesteca mai lent vei face ca digestia să fie una corectă și să nu ducă la acumularea gazelor.

 

5. Nu mai bea băuturi acidulate

Gazele care se află în băuturile carbogazoase, chiar dacă ele sunt dietetice tind să se acumuleze și să rămână blocate în stomacul tău. Este cel mai bine să le înlocuiești cu apa cu arome; poți folosi lămâie, lime sau castravete pentru a oferi un gust apei tale.

 

6. Nu mai mesteca gumă

Mestecarea gumei duce la înghițirea aerului și astfel la balonare. Dacă simți nevoia să mesteci ceva, cel mai indicat este iei o bomboană sau să alegi să mesteci ceva care nu are foarte multe calorii, precum popcorn-ul.

 

7. Obișnuiește-te să citești etichetele produselor

Atunci când te duci la cumpărături și alegi să achiziționezi alimente procesate, la conservă sau chiar și cele care sunt congelate, asigură-te că ele nu au mai mult de 500 de grame de sodiu la porție. Poți să fii balonat dacă alegi să consumi foarte mult sodiu în doze regulate.

 

8. Oprește-te înainte să înceapă

Dacă vei elimina sarea din alimentația ta parțial, măcar atunci când nu este necesară, vei observa că nu vei mai fi balonat. Dacă totuși nu poți să renunți la sare, măcar asigură-te că vei consuma măcar 3 litri de apă pe zi.

Add comment