Radio Simplu

8 lucruri simple care inițial au fost inventate cu un alt scop

Multe lucruri sunt la fel ca oamenii: au propria lor istorie, caracteristici și chiar secrete. Noi, la rândul nostru, nu considerăm că unele dintre aceste detalii sunt importante sau folosim ceva în mod diferit față de scopul original.

 

1. Inelele

Aproape fiecare mână din lume poartă acum cel puțin un inel ca semn de căsătorie sau ca accesoriu frumos. Cu toate acestea, un inel avea un scop mai practic: nobilimea folosea inele ca pe un sigiliu, arcașii și-au protejat degetele de leziuni ale crestăturilor, în timp ce croitoresele se protejau de înțepături.

Ulterior, inelele au arătat statutul social al purtătorului său: numai nobililor li s-a permis să poarte inele de aur.

 

2. Orificiile din EarPods

Orificiile din căști au o misiune foarte importantă: permit aerului să circule prin boxe pentru a crește frecvențele joase. Dacă nu înțelegi în totalitate despre ce este vorba, este ok. Tot ce trebuie să știi este că sunetul basului este mai profund, iar întreaga calitate a sunetului este mult mai bună.

 

3. Parfumul

Parfumurile de astăzi pentru bărbați au fost inițial utilizate ca medicamente. Apa de colonie a fost un element miracol: ajută împotriva otrăvurilor, puricilor și chiar a ciumei. Băutul la acel moment a fost de asemenea diferit, iar pacienții puteau lua doar 5 picături de parfum într-un pahar de apă.

 

4. Tocurile

Mulți oameni știu deja că în trecut tocurile înalte făceau parte din moda bărbătească, dar puțini dintre noi realizăm că inițial nu era vorba despre modă. Primele persoane care au testat astfel de pantofi au fost soldați.

Tocurile înalte au garantat o bună prindere pe etrieri. Abia mai târziu tocurile au făcut trecerea de la arena militară la lumea modei.

 

5. Orificiul din capătul unei rigle

Desigur, cu toții am obișnuit să încercuim aceste găuri doar pentru a ucide ceva timp în timpul unei lecții plictisitoare. Este evident de asemenea că am crezut că acesta este scopul pentru care a fost inventată.

Dar adevăratul scop este mult mai simplu: găurile din rigle au fost create pentru a le agăța pe perete.

 

6. Fardurile

Acest instrument esențial de machiaj a fost creat inițial pentru a proteja ochii de soarele puternic. În țările calde, oamenii foloseau stibiu, în timp ce călătorilor de pe mare le proteja ochii de razele soarelui reflectate din apă folosind plută arsă pe post de fard de ochi.

 

7. Tricourile

Tricourile sunt purtate acum de bărbați, femei, copii și chiar animale de companie. Dar acest tip de îmbrăcăminte a fost folosit odată numai de bărbați ca lenjerie de corp: soldații purtau tricouri sub uniforma obișnuită.

Mai târziu, purtarea unui tricou înseamnă a fi un rebel. Tricourile au devenit parte a îmbrăcămintei casual abia la începutul anilor ’80.

 

8. Benzina

Benzina nu a fost exact inventată, dar povestea a început cu „trăsura cu motor cu combustie automată”. Acesta a fost primul nume de brevet al mașinii, inventat de inginerii germani Karl Benz și Gottlieb Daimler.

Benzina pe care au folosit-o în invenția lor putea fi găsită în orice farmacie ca un produs de îndepărtare a petelor și dezinfectant.

Add comment