Radio Simplu

8 lucruri nebunești care se pot întâmpla doar în Japonia – oare ce au în cap acești oameni?!

În Japonia există câteva lucruri care sunt într-adevăr șocante. Înainte de a te duce în Japonia, asigură-te că nu ești supraponderal, că duci gunoiul și că nu uiți că numai unii oameni au voie să înoate în bazine.

 

1. Nu poți cumpăra anumite medicamente

Majoritatea medicamentelor care pot fi cumpărate cu ușurință în alte țări pot fi cumpărate numai pe bază de rețetă în Japonia. De exemplu, inhalatoarele și medicamentele pentru alergii pot fi cumpărate numai dacă sunt prescrise de un medic.

 

2. Există restricții severe cu privire la numele pe care îl poți oferi unui copil

În Japonia, există reguli foarte severe privind modul în care poți numi un copil deoarece japonezii cred în puterea numelui și faptul că influențează soarta unei persoane.

Părinții nu au dreptul să aleagă un nume care poate părea ambiguu sau negativ. De exemplu, în 1993, câțiva părinți au vrut să-și numească copiii „Akuma” care poate fi tradus ca „diavol”. Părinții au fost dați în judecată, iar copilul a primit un nume diferit, mai „pozitiv”.

 

3. Nu poți fi supraponderal

Guvernul încearcă să lupte împotriva supraponderabilității. Conform legii, persoanele de la 40 la 75 de ani au talia măsurată. Pentru bărbați, nu ar trebui să fie mai mare de 86 de centimetri, pentru femei nu mai mult de 88 de centimetri.

În cazul în care o persoană are niște dimensiuni mai mari decât acestea, japonezilor li se prescrie un sprijin medical special pentru controlul greutății. Nu există sancțiuni sau amenzi.

 

4. Nu poți arunca bani

Aceasta este o regulă foarte ciudată: în Japonia este interzisă aruncarea sau deteriorarea banilor. În caz contrar, persoana poate fi condamnată la un an de închisoare sau o amendă de 2.000 de dolari.

 

5. Nu poți produce alcool

Nu se pune problema de bere sau vin de casă în Japonia deoarece legea interzice producția privată de alcool. Dacă încalci această lege, s-ar putea să fii condamnat la 5 ani de închisoare sau o amendă de 5.000 de dolari.

 

6. Tomberoanele sunt interzise în spațiile publice

Nu vei vedea un tomberon într-un loc public în Japonia. Această regulă este legată de cultura însăși: încă din copilărie, japonezii sunt învățați să sorteze gunoiul și să-l arunce acasă.

Iar un alt motiv este că în 1995 a avut loc un atac terorist în metroul din Tokyo, iar guvernul a decis să scape de tomberoanele în care ar putea fi plantată o bombă.

 

7. Nu poți dansa în cluburile de noapte

Legea japoneză spune că nu poți dansa în locuri care sunt mai mici de 66 de metri pătrați. Și pentru a deschide un club de dans, trebuie să obții o licență de dans specială.

 

8. Vârsta acordului cu privire la amor este de 13 ani

În Japonia, oamenii pot avea oficial o relație amoroasă la vârsta de 13 ani, dar se pot căsători numai atunci când au împlinit vârsta de 18 ani.

Înainte, potrivit legii japoneze, fetele puteau să se căsătorească la vârsta de 16 ani, iar băieții după 18 ani. Dar acum regulile sunt diferite, iar băieții și fetele trebuie să ajungă la 18 ani pentru a se căsători.

Add comment