Radio Simplu

8 locuri șocante care îți vor da fiori pe șira spinării

Există multe locuri abandonate în întreaga lume și fiecare are o istorie specială. Unele dintre ei au o atmosferă de frică, în timp ce altele inspiră un sentiment intens de teamă. Noi am decis să ăîți spunem despre cele mai fascinante locuri de pe planetă care îți vor da fiori.

 

1. Gara Centrală Michigan, Detroit

La momentul construirii sale în 1913 a fost cea mai înaltă gară din lume. Stația a fost închisă în 1988, dar la sfârșitul anului 1990 a fost deschisă publicului. Mai târziu în acel an, stația a fost închisă din cauza numeroaselor acte de vandalism, iar în zilele noastre rămâne închisă și păzită de securitatea statului.

 

2. Pripyat, Ucraina

Pripyat este un oraș-fantomă din nordul Ucrainei. La 27 aprilie 1986, după dezastrul de la Cernobîl, guvernul a ordonat o evacuare imediată a zonei; nimănui nu i s-a permis să își ia obiectele personale.

Pentru a evita panica în masă, li s-a promis că vor putea să se întoarcă acasă cât mai curând posibil. Astăzi, orașul este considerat relativ sigur de vizitat, iar unii oameni fac tururi ale împrejurimilor.

 

3. SS America

În 1941, nava a fost comandată pentru serviciu de transport de trupe și a fost redenumită USS West Point. Anii postbelici au transformat America SS într-o navă de pasageri. În 1980, un nou proprietar a vrut să transforme nava într-o închisoare.

În 1994, nava a navigat într-o furtună în Oceanul Atlantic și a ajuns în apropierea coastei Fuerteventura din Insulele Canare, iar echipajul de la bord a fost salvat de un elicopter.

 

4. Insula Discovery, Florida, S.U.A.

Insula Discovery a fost construită pe proprietatea lui Walt Disney World în 1974. A fost deschisă vizitatorilor ca un centru de atracție unde puteau admira multe specii de faună locală. În 1999, centrul de atracție a fost închis și abandonat de atunci.

 

5. Hotelul del Salto, Bogota, Colombia

Hotelul del Salto a fost închis la începutul anilor 1990, în principal din cauza faptului că reconstrucția prelungită a redus treptat interesul turistic în zonă. Cu toate acestea, zvonurile spun că hotelul a fost locul mai multor sinucideri și unii oameni cred că întregul loc este bântuit.

 

6. Spitalul militar Beelitz, Brandenburg, Germania

În timpul primului război mondial, armata germană imperială a folosit acest spital drept cel mai mare complex de sănătate pentru soldați. A fost ocupată de forțele Armatei Roșii de la sfârșitul anului 1945 până în 1995.

Adolf Hitler a fost unul dintre cei mai renumiți pacienți și locuitorii și turiștii spun că imensul teritoriu al spitalului are activității paranormale și o atmosferă ciudată.

 

7. Castelul Miranda, Celles, Belgia

Acest magnific castel neo-gotic a rămas pustiu și complet abandonat din 1991. Costurile de întreținere a castelului pitoresc au fost prea mari și o căutare pentru investitori a eșuat. Regizorii celebrului serial american de televiziune Hannibal au folosit Castelul Miranda ca locație de filmare.

 

8. Centrala de energie Charleroi, Belgia

În 2006, Greenpeace a făcut câteva anunțuri negative privind această centrală electrică. Raportul a susținut că Charleroi a creat o eliberare în masă de dioxid de carbon de aproximativ 10% în țară. La scurt timp după aceasta, în 2007, centrala a fost închisă.

Add comment