Radio Simplu

8 locuri din lume în care este interzis prin lege să faci fotografii

Vacanțele sunt momente mult așteptate de călătorie și de petrecere a timpului liber care ar trebui să lase doar amintiri plăcute și impresii minunate. Cu toate acestea, în unele țări, reguli obscure și restricții ciudate pot face turiștii neinformați să aibă probleme cu legea.

 

Pentru a veni în ajutorul tău, am decis să ne informăm noi pentru tine și să îți spunem unde este interzis prin lege să faci fotografii. Aruncă-ți și tu privirea peste lista de mai jos și află în care locuri este mai bine să lași deoparte camera  de filmat sau telefonul mobil.

 

1. Amsterdam, Olanda

Cartierul Roșu din Amsterdam este renumit pentru bordelurile sale, canalele pitorești și cafenelele. În această parte a orașului, proprietarii locali urăsc atunci când turiștii fac fotografii prostituatelor care stau în „vitrine”. Dacă te aventurezi în acest loc cu un aparat de fotografiat, în cel mai bun caz, cineva ar putea să te atenționeze; în cel mai rău caz, riști să fii bătut.

 

2. Coreea de Sud

În această țară este interzisă fotografierea femeilor fără consimțământul lor, chiar și în locurile publice. Neglijarea respectării acestei reguli este considerată un act de agresiune și se pedepsește cu amendă de 10 milioane de woni (8 800 dolari) și până la 5 ani de închisoare.

 

3. S.U.A.

În Statele Unite, legile legate de fotografiere sunt mult mai relaxate decât în ​​Coreea de Sud. Cu toate acestea, ai putea avea probleme în unele cazuri, cel mai probabil dacă faci fotografii cu o proprietate privată.

Este întotdeauna recomandabil să obții mai întâi permisiunea de a fotografia de la proprietar. Și cel mai important, întotdeauna să fii atent la semnele de interdicții.

 

4. Emiratele Arabe Unite

În Emiratele Arabe Unite, fotografierea în locuri interzise poate duce la închisoare de la 1 la 3 luni și amendă de 1 361 de dolari. În multe locuri este interzisă utilizarea camerelor de luat vederi din cauza superstițiilor locale.

De asemenea, nu poți fotografia clădiri guvernamentale, anumite poduri și palatele șeicilor. Interdicția referitoare la palat este de fapt scrisă chiar și în legislația țării.

 

5. Coreea de Nord

Dacă dorești să vizitezi această țară, fii pregătit pentru restricții severe asupra mișcărilor și comportamentului tău. În Coreea de Nord nu ți se permite să părăsești hotelul fără ghid și nici să faci fotografii fără permisiunea lui. Dacă nu te conformez, vei avea parte de o amendă sau de ceva și mai rău.

 

6. Anglia

Britanicii au tendința de a trata cu înțelegere turiștii; poți să faci fotografii amatoare aproape oriunde în țară, dar fotografiile comerciale necesită o autorizație specială. De exemplu, filmările comerciale în Piața Trafalgar și în Piața Parlamentului pot fi efectuate numai cu permisiunea primarului din Londra.

 

7. Japonia

În Japonia este interzisă fotografierea unor temple și statui. Aparent, fotografiile ar putea deranja spiritele; unele locații nu trebuie să fie fotografiate deloc, în timp ce altele sunt interzise doar în anumite perioade ale anului.

Add comment