Radio Simplu

8 gadget-uri impresionante folosite de Serviciile Secrete înainte de modernizarea tehnologiei

Cu toții iubim filmele cu James Bond și Kingsman și cine spune că nu a văzut niciodată un astfel de film, cu siguranță este un mincinos. Îl știm cu toții pe acel coleg al spionilor care mereu le oferă unele dintre cele mai uimitoare invenții și gadget-uri.

 

Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți că spionii și agenții secreți există și în viața reală. În orașul Washington există un muzeu întreg dedicat spionajului; el are cea mai mare colecție din lume de artefacte internaționale ale Serviciilor Secrete.

 

Noi ne-am informat cu privire la asta și am făcut o selecție cu unele dintre cele mai uimitoare gadget-uri care cu siguranță te vor lăsa fără cuvinte. Citește și tu mai jos despre ele și află ce foloseau spionii înainte să se modernizeze tehnologia din ziua de astăzi.

 

1. Braț cu armă

Experții creaseră un braț proteză care era încorporat cu o armă. Pentru a putea declanșa pistolul atașat de braț, tot ceea ce trebuia să faci era să îți atingi oponentul cu degetul; acest exponat se află în cadrul muzeului din Oberhausen, Germania.

 

2. Butuc de lemn cu „urechi”

El nu era doar un butuc de lemn, ci un dispozitiv de ascultare care putea intercepta transmisiunile radio ale CIA-ului. Acest butuc a fost instalat în suburbiile din Moscova la începutul anilor 1970. El funcționa cu ajutorul panourilor solare încorporate.

 

3. Libelula ce filma

Un alt gadget specific CIA-ului era o libelulă falsă ce era încorporată cu o cameră ascunsă. În anii 1970 era o adevărată invenție revoluționară ce putea spiona inamicii. Semnalele de ascultare erau transmise prin intermediul unei unde laser.

 

4. Modă CIA

O rochie neagră aproape simplă pentru femeile agent din cadrul CIA-ului a fost creată pentru misiunile sub acoperire. Ea a fost confecționată în așa fel încât să poată face poze și să înregistreze audio tot ceea ce se întâmpla în jurul ei.

 

5. Rujul pistol

Un alt gadget pentru femeile care făceau parte din agenția KGB era rujul pistol. El avea un calibru de 4,5 milimetri și putea folosit cu o foarte mare ușurință.

 

6. Butoni 

KGB-ul a creat într-o perioadă niște butoni foarte speciali pentru cămășile bărbaților. Ei aveau un spațiu secret ascuns de privirile cele mai atente pentru stocarea unor lucruri mărunte.

 

7. Ochelari cu cianură

Acești ochelari au fost creați astfel încât să adăpostească o pastilă cu otravă mortală și anume cianură. O metodă des folosită în momentul în care un agent secret era deconspirat și era supus torturii pentru a se putea descoperi informații secrete.

 

8. Pantof de spion cu un transmițător în toc

Cu toții știm că manierele sunt cele care formează un bărbat, dar să nu uităm și de pantofi, de aceea KGB-ul a creat o pereche foarte elegantă de pantofi. Unul dintre pantofi avea un transmițător pentru a înregistra și a monitoriza conversațiiile.

 

Această pereche de pantofi a fost folosită de Departamentul de Securitate al României Socialiste din timpul anilor 1960-1970 pentru monitorizarea diplomaților americani. Ei comandau pantofi din străinătate, iar agenții speciali interceptau comenzile și plantau un astfel de dispozitiv în tocul pantofilor.

Add comment