Radio Simplu

7 reguli care să îți dubleze durata de viață a bateriei telefonului tău

Tehnologia s-a stabilit și organizat ferm în viața noastră de zi cu zi; atât de mult încât să abia ne putem imagina că am fi privați de telefoanele mobile, calculatoarele sau tabletele noastre chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

 

Din fericire, noi am pregătit o selecție de sfaturi care îți vor ajuta gadget-urile să trăiască cât mai mult posibil. Încearcă-le și tu cât mai repede și vei vedea că rezultatele sunt exact aceleași pe care le-am prezis. Sigur vei rămâne uimit de tot ceea ce se va întâmpla!

 

1. Nu îți mai ține încărcătorul în priză dacă telefonul tău deja s-a încărcat total

Sună evident, nu-i așa? Dar gândește-te doar o clipă… de câte ori ți-ai luat telefonul de la încărcat doar pentru a descoperi că el este deja încărcat 100% (și a fost așa de mult timp)? O astfel de supratensiune este foarte, foarte proastă pentru baterie telefonului tău.

 

2. Telefonul tău nu trebuie să se reîncarce 100%

Bateria telefonului tău nu trebuie să rămână încărcată 100%; menținerea lui la capacitate maximă este de fapt foarte dăunătoare. Este mai bine să menții întotdeauna un gol mic gol la capătul superior al bateriei tale. Nu lăsa telefonul conectat prea mult timp, încearcă să îl încarci timp de 10-15 minute ori de câte ori este ocazia.

 

3. Folosește fiecare ocazie să îți încarci telefonul

Această regulă este strâns legată de cea anterioară. Ori de câte ori joci jocuri sau trimiți un mesaj pe telefon, asigură-te că ai introdus încărcătorul telefonului în priză. Nu aștepta ca prietenul tău electronic să înceapă să îți semnalizeze că îi e foame!

 

4. Evită supraîncăălzirea

Bateriile sunt extrem de sensibile la căldură. De exemplu, Apple recomandă în mod special clienților săi să elimine carcasa în timpul încărcării telefonului. Dacă, după încărcare, gadgetul devine fierbinte, încearcă să îl încarci fără carcasă.

Pe de altă parte, dacă te afli într-o locație însorită, lasă carcasa pentru a proteja dispozitivul de lumina soarelui.

 

5. Verifică ce consumă mai multă baterie

Vezi ce consumă mai multă baterie; mergi la Setări – Baterie pentru a vedea un panou organizat al consumului bateriei telefonului. Aplicațiile și funcțiile vor fi afișate într-o listă descendentă a consumului bateriei.

Dacă vezi o aplicație pe care abia o utilizezi sau o funcție pe care nu o utilizezi niciodată, este bine să dezinstalezi aplicația sau să dezactivezi funcția.

 

6. Folosește modul de economisire extremă a energiei

Dacă beneficiezi pe telefonul tău de acest mod, este indicat să îl folosești deoarece el te ajută foarte mult să îți economisești bateria. El stopează aplicațiile pe care tu nu le folosești și le lasă active doar pe cele pe care le utilizezi cel mai des.

 

7. Oprește luminozitatea și seteaz-o pe modul autoomat

Este probabil evident în acest moment, dar vei fi surprins de cât de mult acest singur lucru ajută la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei. Luminozitatea se va ajusta singură dacă setezi această funcție și astfel telefonul nu va consuma în permanență o cantitate mare de energie.

Add comment