Radio Simplu

7 mituri despre acordarea primului ajutor despre care trebuie să uiți imediat ca de un vis foarte urât

Despre cum să acordăm primul ajutor, aflăm de la părinți, din școală și de pe Internet. Într-o astfel de abundență de sfaturi este greu de înțeles unde este adevărul și unde este minciuna. Aceste informații pot costa pe cineva o viață, deci merită o dată pentru totdeauna să îți dai seama cum poți ajuta.

1. Arsurile se tratează cu ulei
Mulți dintre noi au fost învățați așa de bunici, dar doctorii au condamnat mult timp acest mit. Uleiul, unguentul creează o pieliță și nu permit rănii să se vindece. Pentru a face față rapid acestor probleme, trebuie să ții zona arsă sub apă timp de 15-20 de minute și să lași rana să se usuce. Numai a doua zi sau chiar mai târziu, poți da jos coja formată.

2. Important este să pui garoul, nu contează cum
Se pare că, mai mulți oameni au suferit din cauza unui garou aplicat necorespunzător, decât de la sângerare. Principala greșeală este aplicarea lui direct pe piele. Acest lucru nu se poate face în niciun caz, deoarece pielea poate fi grav afectată. A doua greșeală este aplicarea pentru o perioadă lungă de timp. Cel puțin o dată pe oră, dar mai bine o dată la fiecare 20 de minute, trebuie să slăbești strânsoarea astfel încât sângele să circule. Dacă acest lucru nu se face, se poate ajunge chiar până la amputarea membrului.

3. Victima trebuie îndepărtată de pe carosabil
Acest lucru nu trebuie făcut în niciun caz, deoarece victimei îi poate fi vătămată coloană vertebrală. Cea mai mică mișcare într-o astfel de traumă poate duce la dizabilitate sau chiar la moarte. În această situație, este necesar să blocăm victima cu obiecte improvizate, astfel încât mașinile care trec să vadă un obstacol din afară și să sune o ambulanță.

4. Ca să imobilizezi piciorul trebuie să-i pui o scândură
Membrele rupte nu pot fi îndreptate cu forța. Este necesar să se imobilizeze cele mai apropiate două articulații, punând scândura astfel încât victima să nu trebuiască să-și îndrepte brațul sau piciorul.

5. Acest medicament îl are fiecare acasă și nu te ajută foarte mult
Victimei care este inconștientă, nu trebuie să ia niciun medicament, chiar dacă este ceva obișnuit, pentru toată lumea. Fiecare persoană este individuală și poate avea o alergie chiar și la cele mai frecvente medicamente. Este mai bine să aștepți medicii.

6. Victima trebuie să bea alcool ca să se calmeze
Utilizarea alcoolului ca anestezic este doar un mit. Alcoolul diluează sângele și crește sângerarea. Din cauza alcoolului medical, dat de către medici pacienților, un număr mare de oameni au murit. În plus, alcoolul puternic cauzează o intoxicarea unui organism deja slăbit.

7. Dacă victima leșină trebuie urgent trezită
Leșinul este o reacție de protecție a corpului. De obicei durează 1-5 minute. Dacă lovești o persoană peste față sau îi torni apă, poți agrava situația. În caz de leșin, este necesar să ridici picioarele persoanei, să-i dai ușor capul înapoi și să cronometrezi 5 minute. Dacă o persoană nu se trezește în acest interval, trebuie să suni o ambulanță. 

Add comment