Radio Simplu

7 locuri de poveste pentru cei care s-au săturat de orașele zgomotoase

Cu toții avem propria noastră idee despre ce înseamnă o plimbare la țară. Așteptările noastre pot fi aproape toate îndeplinite deoarece există atât de multe locuri diferite în lume.

Dar ceea ce au în comun toate sunt aerul curat, o densitate mică a populației și o atmosferă confortabilă. Noi am creat o listă cu câteva locuri uimitoare și excepționale, care te vor lăsa pur și simplu fără cuvinte.

 

1. Hallstatt, Austria

Aici, pe versantul unui munte, vei găsi case frumoase, înconjurate de un lac azuriu care găzduiește lebede superbe care plutesc în reflexia Alpilor.

Populația din Hallstatt nu depășește 1.000 de locuitori, iar locația sa este unică deoarece este situată pe o zonă îngustă de teren dintre minunații munți Alpi și Lacul Hallstätter See.

 

2. Satul Simiane-La-Rotonde din Provence, Franța

Tot ce îți trebuie să te relaxezi este aici: cerul albastru, câmpurile de lavandă, munții alpini, preparatele mediteraneene, festivalurile de vară de muzică veche și farmecul de neuitat din Provence.

Una dintre atracțiile principale ale acestui loc este Château des Agoult, un castel construit în secolul al XII-lea. Orașul este numit după o rotundă piramidală cu 2 unghiuri în castel.

 

3. Satul Curcubeu, Taichung, Taiwan

La marginea orașului Taichung a existat o așezare militară care în cele din urmă a fost părăsită de aproape toți locuitorii acesteia.

Autoritățile au decis să demoleze casele, însă un veteran de război de 86 de ani a pictat pereții caselor cu diferite personaje și modele pentru a-și salva casa. Astăzi, este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Taiwan.

 

4. Marsaxlokk, Malta

Marsaxlokk este un sat pescăresc colorat de pe insula Malta. Nu există furtuni în acest port și de aceea casele din gresie galbenă se află atât de aproape de apă, rămânând doar două benzi – una pentru traficul auto și una pentru pietoni.

Populația din Marsaxlokk este de numai aproximativ 3.000 de persoane. Cei mai mulți aici sunt pescari, la fel ca părinții lor, bunicii și străbunicii.

 

5. Insulele plutitoare de pe Lacul Titicaca, Bolivia, Perú

La granița dintre Perú și Bolivia, pe lacul Titicaca, trăiește un trib numit Uru care se află pe 42 de insule plutitoare situate pe malul lacului.

Aceste insule sunt construite din trestie chiar de către cei din Uru. Același material este folosit pentru a face bărci care sunt utilizate pentru pescuit.

În ciuda faptului că sunt departe de civilizație, se pot vedea panouri solare pe insulele de trestie care le oferă localnicilor posibilitatea să urmărească televiziunea.

 

6. Alberobello, Italia

Alberobello este faimos pentru complexul său constând din 1400 de clădiri trullo recunoscute de UNESCO ca parte a patrimoniului istoric și umanitar.

Trullo sunt ferme rezidențiale construite din calcar și reprezintă un exemplu unic de clădiri cu pereți de zidărie uscată. Numele în sine vine de la cuvântul latin trulla care înseamnă dom.

 

7. Monsanto, Portugalia

O mică localitate cu numele Monsanto este numită „cel mai portughez sat din Portugalia”. Proverbul local, „În Monsanto, nu știi niciodată dacă o piatră se naște dintr-o casă sau dintr-o casă din piatră”, reflectă unicitatea  arhitecturii locale foarte precis.

Add comment