Radio Simplu

7 invenții care schimbă lumea din jurul nostru

Viața din afară se schimbă în mod constant. Noi am făcut o listă cu cele mai recente invenții care vor face lumea din jurul nostru mai curată, mai sigură și mai bună. Există, de asemenea, un bonus special pentru doamne la sfârșit.

 

1. Șosea din panouri solare

Nici măcar nu vorbim despre acoperișuri solare, ci despre drumuri din panouri solare. Acoperite într-o rășină pe bază de siliciu care poate rezista greutății trecerii platformelor mari, ele generează suficientă electricitate pentru alimentarea luminilor stradale. Probabil că nu sunt foarte eficiente acum, dar acest lucru este cu siguranță doar începutul.

 

2. Curățarea oceanului

Acest dispozitiv este alcătuit din grinzi plutitoare și platforme care a fost conceput pentru a curăța gunoiul din plastic din ocean. Principiul său de bază este pasivitatea: mai degrabă decât urmărirea gunoaielor peste tot în mare, el recurge la curenții oceanici și la modelele de vânt care mișcă plasticul în mod natural.

Ei se așteaptă ca matricea să tragă în proporție de 42% din cantitatea estimată de gunoi în gheața Pacificului de Nord în 5 ani, făcând oceanele mai curate și mai sigure.

 

3. Cauciucuri sferice

„Nu trebuie să reinventezi roata”, s-a spus. „Tocmai am făcut-o”, a răspuns Goodyear, prezentând o anvelopă sferică care permite mașinilor să se miște în multe direcții noi, inclusiv în lateral într-un spațiu de parcare paralel și la unghiuri și viteze specifice.

 

4. Braț bionic Disney

Imprimanta 3D este o invenție proeminentă în sine, dar ceea ce fac aceste 2 companii este cu adevarat admirabil. Compania Walt Disney oferă în mod generos licențe gratuite pentru Open Bionics, o companie care imprimă arme protetice pentru copii în diferite modele.

 

5. Camion de siguranță

Această idee sună atât de simplă încât te vei întreba de ce nu a apărut mai înainte. Este un sistem care transmite semnale video de pe partea frontală a unui camion cu 4 ecrane pe spate, oferind șoferilor o viziune clară asupra a ceea ce urmează. Această caracteristică este o necesitate în multe țări cu drumuri înguste.

 

6. Grădinărit vertical

Nu este doar o decorațiune și o sursă de oxigen. Instalate în exterior, plantele procesează metale grele, filtrează gaze nocive și captură praf. În interior, ele pot fi folosite ca ferme reale pentru cultivarea ierburilor sau a legumelor simple.

 

7. Dispozitiv pentru reglarea inimii

Acest dispozitiv mic, dar foarte important, menține o frecvență cardiacă adecvată atunci când un stimulator cardiac natural nu funcționează corect. Cele mai recente modele sunt de aproximativ mărimea și forma unei pastile și pot fi inserate printr-un cateter picior, mai degrabă decât o intervenție chirurgicală invazivă.

 

Bonus:

Nu te mai așeza pe o toaletă publică plină de bacterii! Acest dispozitiv este fabricat din silicon medical și permite fetelor să urineze în timp ce stau în picioare. Clar, foarte discret și igienic. Așa arată victoria feminină în zilele noastre.

Add comment