Radio Simplu

7 dintre cele mai incredibile locuri din lume pe care nu ai voie să le vizitezi

În ziua de astăzi avem impresia că putem avea acces în orice loc și la orice informație care ne interesează; cu toate acestea, este bine de știut faptul că o persoană obișnuită nu poate pătrunde oriunde și oricând doar pentru că își dorește să viziteze anumite locuri.

 

Există anumite locații care pur și simplu sunt interzise pentru ochii lumii din varii motive mai mult sau mai puțin plauzibile. Este nevoie să ai o anumită situație socială și rang înalt pentru a putea vizita și observa aceste locuri neobișnuite și uimitoare în același timp.

 

Dacă și tu îți dorești să afli care sunt cele mai misterioase locuri de pe planetă și cum poți ajunge să le vizitezi, ei bine, atunci te afli în locul potrivit deoarece noi am pregătit pentru tine o listă cu unele dintre aceste locații incredibile de care poate că nu știai.

 

1. Crângul Bohemian, S.U.A.

Cu o suprafață de 11 kilometri pătrați, tot teritoriul aparține unui club privat pentru bărbați din San Francisco, el fiind cunoscut sub denumirea de Clubul Bohemian. Încă din 1899, cei mai respectați oameni din toată lumea merg acolo în fiecare lună iulie.

 

Începând din anul 1923, toți președinții din partidul republican (și unii din partidul democrat), figuri politice, afaceriști, antreprenori, artiști și oameni de știință au devenit și încă de vin membri ai acestui club prestigios pentru bărbați.

 

De mai mult de 100 de ani, activitatea clubului a fost menținută secretă. Au existat numeroase zvonuri și bârfe: unii oameni cred că acest Club Bohemian este noul guvern al lumii întregi și că acest crâng este un loc malefic al Diavolului. Jurnaliștilor nu le este permis să intre acolo.

 

2. HAARP, S.U.A.

Instalat în Alaska în anul 1997, câmpul de antene este situat într-o vale nelocuită și are o suprafață de 13 hectare. HAARP a fost o țintă a teoriilor conspiraționiste care au susținut că el contribuie la anomaliile climatice, la oprirea sateliților și controlul minților.

 

De asemenea, conspiraționiștii erau siguri că acest program ciudat ar putea provoca cutremure, inundații, secete, uragane și chiar epidemii de boli.

 

3. Mezhgorye, Rusia

Acest oraș este unul dintre „cele mai închise” din Rusia. Sursele oficiale spun că este situat în Republica Bashkortostan. De asemenea, se spune că o cpaitală subterană este construită acolo;

 

În contrast cu multe alte orașe rusești închise, nu există instituții de cercetare, facilități militare, arme nucleare sau industrie nucleară și așa mai departe. Încă nu se știe exact ceea ce se întâmplă în acest oraș.

 

4. Kronstad, Rusia

Acest oraș, construit să apere Sankt Petersburg-ul atrage numeroși turiști datorită forturilor vechi care servesc ca și construcții defensive. Fiecare fortăreață are are propria ei istorie plină de glorie și propriul nume: Kronshlot, Citadel, Prince Menshikov și așa mai departe.

 

5. Muntele Athos, Grecia

Acest munte maiestuos este căminul a 20 de mânăstiri, însă nu tuturor ne este permis să mergem acolo și să admirăm priveliștea. Femeilor și chiar femelelor de animale le este interzis să meargă acolo. Nerespectarea acestei reguli poate duce la pedeapsa cu închisoarea.

 

6. Seiful în care este ținut rețeta secretă a Coca Colei

Se spune că doar două persoane cunosc secretul legendarei băuturi și că acestea două mereu călătoresc cu avioane diferite. Rețeta este ținută în sediile centrale ale companiei sub lacăte de ultimă generație pe care oamenii normali nu le pot accesa.

 

7. Deșertul Danakil, Etiopia

Războiul regional nu se termină niciodată la granița Etiopiei și turiștii nu vizitează acest loc unic. Cercetătorii cred că acesta este locul de baștină al hominizilor (primate foarte mari care sunt potențialii noștri strămoși). Este locul în care rămășițele specii numite Australopithecus afarensis au fost descoperite.

Add comment