Radio Simplu

7 alimente high-tech pe care le vom consuma în viitor

Cercetătorii și specialiștii care studiază posibilitățile viitorului insistă asupra faptului că din cauza suprapopulării și a a resurselor limitate, trebuie să ne regândim și să analizăm ceea ce mâncăm în fiecare zi. De multe ori suntem atât de obișnuiți cu ceea ce avem, încât nu ne dăm seama că ar putea dispărea.

 

Cercetările in industria alimentelor și dezvoltarea rapidă a tehnologiei ne oferă oportunitatea unor noi perspective cu privire la lucrurile pe care le vom pune pe masă în viitor. Numeroase aspecte se vor schimba în timp și odată cu ele și stilul nostru alimentar.

 

Noi am decis să colectăm câteva idei cu privire la alimentele pe care le vom consuma în viitor și ceea ce am descoperit a fost destul de șocant. Citește și tu lista de mai jos și vei vedea cât de ciudate sunt soluțiile posibile pe care le vom avea în viitor.

 

1. Insecte

Conform statisticilor și cercetărilor, insectele sunt deja consumate de aproximativ 2 miliarde de oameni. Cu toate că unii dintre noi am putea fi dezgustați de ideea de a mânca insecte, trebuie să știm că ele sunt bogate în grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.

 

2. Alge – creșterea lor în timp ce respiri

Cele mai multe alge conțin cantități mari de omega-3, un nutrient esențial cu numeroase beneficii. Inventatorii sugerează că oamenii își pot crea propriile alge în timp ce respiră, cu ajutorul unei măști speciale.

 

3. Carne produsă în laborator

Producerea cărnii în laborator reprezintă un mod de a combate problemele de mediu: emiterea de noxe, pescuitul excesiv și speciile pe cale de dispariție. O companie a produs deja propriile chiftele în laborator folosind celule stem de la animale; prețul producerii a 450 de grame de carne este de $2400.

 

4. Mâncare imprimată 3D

Imprimantele 3D pot crea un obiect din plastic sau din metal și ele pot deja să creeze alimente și să le servească. În primul rând se folosește un aluat dintr-un sol comestibil și semințe variate imprimate. După câteva zile, semințele încep să crească prin găurile mulajului.

 

5. Ambalaje care se descompun singure

Durează mulți ani pentru ca ambalajele să se descompună pe cont propriu. O companie suedeză are o soluție pentru asta și anume ambalajele create din zahăr și ceară caramelizată, din alge și apă și din ceară de albine biodegradabilă. Toate ambalajele au aceeași valabilitate ca și produsele pe care le conțin.

 

6. Sticle de apă comestibile

O companie londoneză are un plan prin care să înlocuiască sticlele de apă de plastic cu unele comestibile create din alge marine. Odată ce vor fi pe piață, aceste ambalaje pot fi folosite și pentru alte lichide precum cosmeticele. Ambalajul din alge este chiar mai ieftin decât cel de plastic.

 

7. Pești și fructe de mare false

Nu numai carnea poate fi produsă în laborator, ci și peștii. În 2002, un grup de cercetători a reușit să creeze mici fille-uri de pește prin îmbibarea unui mușchi de pește în ser fetal bovin. De asemenea, s-a creat deja un crevete fals pe bază de substituți de alge și se lucrează și la un homar și un crab.

Add comment