Radio Simplu

6 utilizări spectaculoase ale mierii pentru ochii tăi – vei vedea rezultatele după doar 3 aplicări

Mierea este un produs alimentar dulce, vâscos, produs de albine și de alte insecte conexe. Știi cum se produce mierea? Albinele produc miere din unele secreții zaharoase ale plantelor printr-un proces numit regurgitare, o activitate enzimatică și evaporarea apei.

Locul unde este stocată mierea se numește fagure de miere. Mierea este colectată din coloniile de albine sălbatice sau din stupi de albine domesticite. Această domesticire a albinelor pentru subproduse este cunoscută sub numele de apicultura.

 

1. Vindecă durerile de ochi

Mierea proaspătă și netratată funcționează cel mai bine ca un medicament pentru o gamă largă de tulburări oculare. Mierea servește drept cel mai bun medicament pentru unele afecțiuni oculare, cum ar fi blefaroconjunctivită, ulcere corneene de origine inflamatorie și traumatică și blefarită ulcerativă datorită proprietăților sale antibacteriene.

Pentru unele alte probleme ale ochiului, cum ar fi încețoșarea corneei, mierea proaspătă din fagure este probabil cea mai bună opțiune. Etapele inițiale ale cataractei pot fi, de asemenea, tratate cu miere.

 

2. Revigorarea ochilor obosiți

Dacă stai mult timp în fața ecranului computer-ului, nu-ți face griji; pentru a-și face efectul, aplică niște miere pe pleoapele închis. Stai întins, relaxează-te cu muzică bună și vin sau suc. După aproximativ o jumătate de oră, spală-tecu apă rece și vei simți că ochii îți revin la viață.

 

3. Vindecă ochii uscați

În lumea electronică de astăzi, ochii noștri se holbează prea mult timp pe ecranele gadget-urilor și se odihnesc aproape niciodată, ceea ce duce adesea la o condiție a ochiului uscat.

Ochiul uscat este o afecțiune în care ochiul nu este capabil să furnizeze cantitatea necesară de lacrimi pentru lubrifiere. Simptomele includ durere, mâncărime, înroșirea ochiului și încețoșarea vederii. Această condiție poate fi tratată cu ajutorul mierii.

Se amestecă puțină miere în apă caldă și se spală bine ochiul cu această soluție. Fă acest lucru înainte de a merge la culcare câteva săptămâni și vei vedea eficacitatea.

 

4. Previne degenerarea musculară

Pe măsură ce îmbătrânim, vederea noastră începe să devină degenerată și mai slabă. O vedere încețoșată este asociată cu o afecțiune numită degenerare musculară care poate fi ușor tratată cu ajutorul mierii.

Mierea este plină de antioxidanți care ne ajută ochii să fie sănătoși și să lucreze în cel mai bun mod. Deci, nu îți face griji cu privire la vârsta ta, adaugă miere în dieta zilnică și vederea îți va fi mult mai bună.

 

5. Îți protejează ochii de glaucom

În situația unui glaucom există o acumulare de lichid în partea din față a ochiului. Din cauza acestei acumulări, există o creștere a presiunii intraoculare a ochiului care pe termen lung poate duce chiar la deteriorarea permanentă a nervului optic, ajungându-se la pierderea vederii.

Mulți cercetători au demonstrat eficacitatea picăturilor de ochi cu miere pentru a preveni dezvoltarea acestei afecțiuni.

 

6. Îți menține vederea intactă

Mierea este foarte eficientă în protejarea ochilor și a vederii noastre. În afară de proprietățile antioxidanților, ea conține, de asemenea, câteva tipuri diferite de vitamine și minerale, cum ar fi zincul.

O cantitate adecvată de zinc este cerută de corpul nostru pentru funcționarea corectă a nervilor optici. Poți folosi în mod regulat picături de miere pentru a-ți proteja vederea.

Add comment