Radio Simplu

6 trend-uri înspăimântătoare din modă care obișnuiau să fie foarte populare

Frumusețea are numeroase înțelesuri și deja știm că toate femeile ar face orice pentru a fi mereu la modă și în trend cu noile apariții. Cu toate ne dorim să arătăm bine și suntem dispuse să facem numeroase sacrificii pentru ca lumea să ne placă și să avem o părere mai bună despre noi.

 

Cu toate acestea, uneori, trend-urile sunt mai degrabă ciudate, dar asta nu a oprit vreodată femeile să le urmeze și să le aprecieze. Chiar dacă este destul de greu să le urmezi, unele dintre cele mai populare tendințe în modă au fost bizare și încă nu încetează să ne uimească pe zi ce trece.

 

Dacă și tu ești curioasă să afli ce modă urmau femeile în trecut, atunci te afli în locul potrivit, căci mai jos vei putea găsi o listă cu unele dintre cele mai înspăimântătoare tendințe care însă erau foarte populare printre femei și care făceau furori în rândul lor.

 

1. Sprâncenele ciudate, China antică

Printre chinezoaice era foarte popular în trecut ca ele să își penseze sprâncenele de tot și apoi să și le creioneze. Noile sprâncene, totuși, erau foarte ciudate: perfect rotunde sau drepte de o naturalețe falsă. Astfel de „capodopere” erau numite dealuri îndepărtate, frunze de salcie sau antene de molie. 

 

2. Tatuajele zâmbitoare, poporul Ainu

Misterioșii oameni Ainu trăiau în insulele Japoniei și în anumite zone din Rusia. Femeile își tatuau fețele astfel încât ele aveau niște zâmbete similare celui pe care îl avea personajul Joker. Poporul Ainu credea că asta îi ajuta să se căsătorească și să descopere pacea în viața de dincolo. Procesul obținerii unui astfel de tatuaj avea anumite stagii, începând de la vârsta de 7 ani.

 

3. Craniile prelungite, locații variate din lume

Este interesant de știut că țestele prelungite artificial erau populare printre câteva popoare din aceeași perioadă, dar care nu aveau nicio conexiune unul cu celălalt: hunii, italienii, sarmații, mayașii și unii africani. De asemenea, această modă era comună în Franța în secolul XX. Pentru a schimba forma unui craniu, părinții trebuiau să bandajeze capetele copiilor cu o fundă și apoi să îi așeze într-un pătuț special.

 

4. Dinții negri, Japonia antică

Ohaguro este un obicei specific japonez în care dinții unei persoane erau vopsiți în negru și acesta a fost popular până în secolul al XIX-lea. Astăzi, poți vedea astfel de dinți negri în piese de teatru locale. Această materie neagră nu avea doar un scop decorativ; ea de asemenea proteja dinții și oferea corpului un surplus de fier. Vopselurile erau create din fie și nuci galice amestecate cu acid acetic.

 

5. Genele smulse, Europa medievală

Părul nu era popular în Europa, așa că oamenii își dădeau părul jos de pe frunți și își smulgeau genele și sprâncenele. Este cel mai probabil ca această tradiție să fi fost populară din cauza rahitismului care ducea la pierderea părului. Una dintre persoanele care suferea de asta a făcut ca lipsa părului din aceste zone să fie un trend, așa că lumea l-a urmat.

 

6. Unghiile lungi, China antică

Era foarte la modă să ai unghiile extrem de lungi în China antică. Astfel de unghii simbolizau bogăția și viața de lux (este normal, cum ar fi putut ca o persoană să muncească cu asemenea unghii?!). Oamenii de asemenea credeau că era mai ușor să comunice cu zeitățile astfel.

Add comment