Radio Simplu

6 semne datorită cărora poți descoperi la timp o relație care va deveni toxică în cel mai scurt timp

Dacă te îndrăgostești instantaneu, fără a ști cu adevărat o persoană, dacă ești persecutat de gânduri constante despre el sau ea, dacă starea ta depinde în întregime de faptul că subiectul iubirii tale te va suna astăzi, atunci ești predispus la dependență emoțională nesănătoasă. Se pare că e un cerc vicios de relații toxice, dar, din fericire, există o cale de ieșire.

1. Ți se pare că l-ai găsit pe cel ales
Există oameni care sunt foarte amorezați și după prima întâlnire ajung acasă cu un singur gând: „Acesta este el – cel de care am nevoie!” (Sau ea). Din păcate, se dovedește adesea că nu este așa. După întâlnirea cu o persoană care ți-a furat mintea, încearcă să-ți revii cât mai repede posibil.

2. Idealizezi prea mult partenerul
La începutul întâlnirii, ascultă mai mult și vorbește mai puțin. Dacă o persoană aruncă fraza „Nu va fi ușor cu mine” – exact așa va fi. Dacă menționează, chiar și ocazional sau sub formă de glumă, că îi place să bea sau are alte obiceiuri și probleme rău, nu trece cu vederea aceste detalii.

3. Nu-i poți refuza nimic
Nu ezita să refuzi invitații la evenimente care nu te interesează, solicitări neadecvate, atingeri premature și sugestii de care nu ești încă pregătit. Poziția „Prefer să fiu de acord decât să-ți explic pentru o lungă perioadă de timp de ce nu vreau, și el / ea va fi ofensat” este mai mult o pierdere. Nu renunța la tine pentru a  plăcea altcuiva, nimeni nu va aprecia.

4. Îl preferi pe partener în locul prietenilor tăi
Păstrează relațiile cu prietenii pe care îi ai și care vor fi lângă tine indiferent de prezența sau absența unui partener. În timpul unei iubiri puternice nu vrem să ne gândim la nimeni, cu excepția acelei persoane, și dacă ne întâlnim cu prietenii, atunci vorbim doar despre el.

5. Ai uitat de hobbyurile tale
Nu renunța la activitățile tale preferate. Odată cu apariția unei noi persoane, viața ta ar trebui să devină mai bogată nu mai sărăcăcioasă, atunci când uneltele pentru hobby-uri și echipamentele sportive stau în colț și, în loc de medalii pe perete, doar fotografiile cu voi sunt agățate.

6. Ignori semnalele evidente
Ascultă-ți sentimentele, îndoielile și suspiciunile. Dacă ceva este deranjant în comportamentul partenerului, nu ezita să spui acest lucru imediat și să afli totul. Nu spera că el se va schimba singur.


 

Add comment