Radio Simplu

6 semne conform cărora corpul tău nu digeră corect carnea

Pentru o mulțime de oameni este greu să reziste tentației unei fripturi bine gătite sau a unui hamburger suculent.

În ciuda faptului că orice carne este plină de substanțe nutritive, ele conțin de asemenea o serie de toxine chimice naturale, grăsimi saturate și elemente care ne îngreunează digerarea.

Alimentația cu prea multă carne poate duce la consecințe grave de la creșterea riscului de diabet la boli de inimă și chiar la cancer.

 

1. Constipație

Cu toții avem sisteme digestive diferite și ele se bazează pe obiceiurile noastre genetice și alimentare. În funcție de cantitatea de carne, unele au destul de mari cantități de grăsimi.

Grăsimile necesită mai mult timp pentru a fi digerate de organism și de aceea pot provoca indigestie a doua zi. Constipația poate fi rezultatul fierului ridicat care se găsește în mod normal în carnea roșie (carne de vită, carne de porc sau miel).

În plus, carnea roșie are un conținut scăzut de fibre care sunt esențiale pentru mișcările normale ale intestinului.

 

2. Senzația constantă de foame

Dacă te simți flămând tot timpul chiar dacă tocmai ce ai terminat o masă, asta poate însemna că ai consumat prea multe proteine.

Când nu beneficiezi de suficienți carbohidrați, zahărul din sângele poate scădea și nu vei produce serotonină care reglează dispoziția și care este substanța chimică ce te face să te simți înfometat.

 

3. Cearcănele

Nu te înșela să presupui că cearcănele apar mereu din cauza lipsei de somn sau a oboselii. Se pare că lipsa digerării corespunzătoare a cărnii poate întrerupe rutina de frumusețe.

Dacă ai cearcăne foarte des (mai ales în ziua după care mănânci carne), atunci este un semn că acea carne nu a fost digerată.

 

4. Tensiune ridicată

Dacă ai tensiunea arterială ridicată, acest lucru poate fi un semn că este timpul să reduci cantitatea de carne consumată.

Carnea procesată și gătită conține un nivel ridicat de sodiu deoarece este în mod normal tratată, condimentată și conservată cu sare.

În plus, pielea de pui și carnea roșie sunt bogate în grăsimi saturate. Toate acestea pot duce la agravarea hipertensiunii arteriale și chiar la dezvoltarea bolii coronariene.

 

5. Respirația urât mirositoare și mirosul corporal

Să ai o respirați urât mirositoare și un miros corporal este un semn că trupul tău nu digeră carnea în mod corespunzător.

Dacă acea carne nu este bine digerată, un miros neplăcut va proveni din sistemul tău digestiv și în cele din urmă își va face drumul în piele și respirație.

Dacă vei continua să ai aceste probleme neplăcute, încearcă să iei enzime digestive pentru a ajuta la ruperea cărnii, astfel încât să nu se acumuleze în intestin.

 

6. Un sistem imunitar slăbit

Atunci când corpul tău nu digeră carnea în mod corespunzător, s-ar putea să te îmbolnăvești mai des decât de obicei.

Sistemul imunitar poate fi afectat din cauza zahărului natural (numit Neu5Gc) găsit în carnea roșie și este foarte greu pentru corpul nostru să îl digere.

Acest zahăr este în mod obișnuit produs de animale carnivore și le permite să-și susțină dietele de carne. Trupurile noastre nu îl produc și de aceea o tratăm ca pe o substanță străină care declanșează o reacție imună toxică.

Această reacție poate provoca multe alte probleme, cancerul fiind cel mai grav.

Add comment