Radio Simplu

6 pași pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să ai un psihic puternic care să reziste în orice situație

Un cunscut psiholog din Rusia, Mihail Labkovski, nu a ascuns niciodată faptul că a devenit psiholog doar ca să-și rezolve probleme personale. Și a reușit. Munca lui de peste 30 de ani în care și-a studiat clienții, dar și pe el, sunt înglobate în 6 reguli foarte simple. Conform spuselor lui, aceste reguli sunt practice. Ți le vom prezenta a să începi și tu să le accepți.

1. Fă doar ce îți place
Aceasta este cea mai importantă regulă. Pur și simplu fă ce vrei tu. Funcționează în orice situație. De la întrebările legate de mâncarea zilnică, până la cele mai importante, cum ar fi de exemplu viitorul relației. Pur și simplu ascultă-ți intuiția.

2. Nu fă ceva dacă nu vrei
Labkovski spunea că de obicei compromisul este drumul sigur către cardiolog. La fel se întâmplă și cu gândirea că lucrurile trebuie făcute. De aceea nu fă ceva dacă nu vrei. Iar dacă faci ceva, să nu te miri dacă vei fi nemulțumit, trist, poate chiar și bolnav.

3. Spune direct ce nu îți place
Să aduni supărările, să ai un dialog imaginar cu interlocutorul tău par semne ale unui nevrotic. Bineînțeles, să spui direct ce nu îți convine nu mai e la fel de romantic, totuși e mult mai sănătos.

4. Nu răspunde când nu ești întrebat
Atunci când cine se plânge, de exemplu, că e obosit, nu e nevoie să te interesezi ce i s-a întâmplat.E o metodă fină de a manipula cu psihicul tău. Cel mai util e să ignori acele replici și să duci discuția într-un cadru mai relaxat.

 5. Răspunde doar la întrebare
Atunci când ți se adresează o întrebare și tu răspunzi foarte precis, dai dovadă de hotărâre. Altfel, răspunsul tău va suna ca o justificare. orice detaliu e în plus. Dacă interlocutorul tău va avea nevoie de precizări, le va cere.

6. Atunci când clarificați ceva din relații, vorbește doar despre tine
Acesta este un truc psihologic foarte vechi. Ideea e să vorbești doar despre tine în situațiile tensionate. Așa eviți și conflictee pentru că nu acuzi pe nimeni, ci doar vorbești despre tine.

Add comment