Radio Simplu

6 moduri prin care-ți poți pune în pericol sănătatea din cauza celui mai obișnuit ceai

Ceaiul este una dintre cele mai preferate băuturi din lume. Mulți oameni spun și scriu despre beneficiile sale, astfel încât majoritatea dintre noi suntem siguri că este cu siguranță foarte util. Dar, se pare, există multe detalii ale acestei băuturi inofensive când devine extrem de periculoasă pentru sănătate. Trebuie să cunoști despre cele mai des întâlnite greșeli pe care trebuie să încetezi să le mai faci dacă nu vrei să transformi în otravă băutura ta favorită.

1. Nu mai alege ceaiuri cu aromă de citrice
În 2013, Journal of Toxicology a publicat un studiu privind 30 de tipuri diferite de ceai. În toate probele, oamenii de știință au descoperit un conținut ridicat  de plumb, iar în unele chiar de aluminiu. Aceste metale cresc riscul bolilor cardiace, ale rinichilor si ale sistemului reproductiv.

2. Nu mai cumpăra ceaiuri ieftine
Studiul publicat în 2013 în Jurnalul de compoziție și analiză a alimentelor, a arătat că conținutul de fluor în ceaiurile ieftine este de peste 3 ori mai mare decât în mod normal, iar acesta poate amenința starea bună a dinților și a oaselor.

3. Femeile însărcinate nu au voie să bea ceaiuri din plante
În noiembrie 2015, revista Food Chemistry a analizat 44 de ceaiuri din plante destinate sugarilor, mamelor însărcinate și care alăptează. Studiul a arătat că 86% au dat un rezultat pozitiv testului pentru prezența toxinelor care provoacă leziuni hepatice.

4. Nu mai bea ceaiul foarte fierbinte
Doctorul Henry Sharpe crede că ceaiul fierbinte poate avea un efect negativ asupra vaselor sangvine. Aburul de la cană le face să se extindă și, de cele mai multe ori, provoacă sângerări nazale.

5. Nu  lăsa infuzia să devină prea tare
New England Journal of Medicine a publicat poveștile a câtorva pacienți care au avut obiceiul de a bea ceaiul prea puternic. Impresionant este cazul unei femei de 47 de ani: de 17 ani a băut ceai în fiecare zi, preparat din 100-150 de pliculețe. Pentru o perioadă scurtă de timp, și-a pierdut practic toți dinții și oasele ei au devenit fragile.

6. Nu bea ceai imediat după ce ai mâncat
Studiile efectuate la Universitatea din California în 2011, au dovedit că ceaiul „leagă” fierul furnizat din alimente și agravează în mod semnificativ absorbția acestuia de către organism.

Add comment