Radio Simplu

6 moduri neașteptate prin care să îți eliberezi corpul de toxine și să fii sănătos – nu vei renunța la ele când vei afla despre ce este vorba

Atât de multe toxine și substanțe toxice străbat lumea în care trăim, făcându-ne vulnerabili la efectul lor. Există toxine chimice în produsele alimentare, în aer și chiar în gadget-urile noastre preferate: pesticidele, mercurul și chiar uraniul sunt printre cele care contribuie la deteriorarea sănătății. Prin detoxificarea corpului nostru, putem preveni o serie de condiții de sănătate care pot începe cu expunerea la toxine.

 

1. Bea vin roșu

Poate părea ciudat că o băutură alcoolică este folosită pentru a curăța corpul. Cu toate acestea, există numeroase studii care demonstrează că doar un pahar de vin roșu pe zi poate îmbunătăți nivelul colesterolului tău  și poate chiar să combată infecțiile tractului urinar.

 

2. Folosește cărbune activat

Cărbunele activat este în esență lemn ars, resturi sau chiar coji de nucă de cocos. Substanța arsă nu are oxigen și devine foarte absorbantă. Se poate elimina literalmente majoritatea toxinelor, a metalelor grele și a otrăvurilor din organism. Este recomandat să iei o pilulă înainte de masă sau de consumul de alcool.

 

3. Bea multă apă

Apa este o sursă naturală pentru „înlăturarea” substanțelor dăunătoare – cu cât bei mai mult, cu atât mai repede toxinele din corpul tău vor fi eliminate prin tractul urinar.

Există o băutură bogată pe bază de apă care te poate ajuta să îți cureți corpul – pur și simplu adaugă 2 linguri de oțet organic de mere la 3,7 litri de apă și agită; bea zilnic dimineața.

 

4. Evita zaharurile rafinate

Zaharurile rafinate și îndulcitorii artificiali determină organismul să blocheze metabolismul său natural și să acumuleze prea mult glucoză în sânge. Astfel, se creează un ciclu vicios de creștere în greutate, precum și o șansă de a avea diabet și boli de inimă.

Trecerea la zahăr brun organic, sirop de arțar și alți îndulcitori sănătoși vor face ca totul să fie mai bine. Vei observa că trupul tău trebuie să scape de zahăr atunci când poftele de dulciuri încep să crească.

 

5. Mănâncă organic

Legumele organice, fructele și carnea nu conțin toxine cum ar fi pesticidele sau antibioticele. Alegând să consumi produse organice îți vei îmbunătăți metabolismul și îți vei ajuta sistemul digestiv să lucreze mai bine la înlăturarea elementelor toxice inutile din corpul tău.

Alimentele procesate nu vor oferi niciodată mai multe substanțe nutritive decât cele organice. Crește-ți propriile legume – fa-ți o grădină interioară sau cumpără de la fermierii locali.

 

4. Curăță aerul de toxine

Toxinele și substanțele toxice pot intra în casă prin ferestre deschise. Deci, purificarea aerului este o idee bună pentru a te asigura că nu respiri substanțe nocive; ia-ți un purificator de aer și el va face treaba. Simplul praf de pe mobilier și curățarea podelei cu un mop umed din când în când va ajuta, de asemenea.

 

5. În loc să bei cafea dimineața, alege ceaiul verde

Cafeaua, în special atunci când este nefiltrată, conține cafestol, o moleculă diterpenoidă care poate crește nivelul de colesterol. Evită formarea colesterolului rău și treci la ceaiul verde sau ceaiurile pe bază de plante.

 

6. Încearcă să ții post din când în când

Mâncăm și mâncăm și apoi mai mâncăm, iar cea mai mare parte a ceea ce consumăm reprezintă alimente procesate și zaharuri rafinate. Postul pentru o zi sau două te poate ajuta să îți cureți corpul de substanțe nocive și să îl pregătești pentru o dietă mai sănătoasă prin scăderea apetitului.

Add comment