Radio Simplu

6 lucruri care se vor întâmpla în corpul tău dacă vei începe să consumi mai des ouă

Consumul de oua este o modalitate fantastica de a-ti oferi un stimulent pentru sanatate. Conform WebMD, fiecare ou contine doar 75 de calorii si este plin cu 7 grame de proteine, 5 grame de grasime si 1,6 grame de grasimi saturate.

Ca sa nu mai vorbim, acesta contine fier si alte vitamine si minerale esentiale. Daca nu consumi oua in mod regulat, aici sunt 6 lucruri care se vor intampla corpului tau atunci cand o faci.

Iti imbunatatesti pierderea in greutate

Stiai ca ouale pot duce la cresterea pierderii in greutate? Multi oameni sunt surprinsi cand aud acest lucru pentru ca li s-a spus ca ouale sunt nesanatoase si ingrasa.

Dar un studiu realizat de Centrul Rochester pentru Obezitate a constatat cum consumul de oua la micul dejun contribuie la limitarea consumului de calorii pe parcursul zilei cu peste 400.

Cercetatorii din acest studiu au ajuns la concluzia ca, consumand doar oua la micul dejun, poti pierde trei kilograme pe luna. Motivul pentru care atunci cand consumi oua poti ajuta la limitarea aportului de calorii este faptul ca acestea iti limiteaza apetitul.

Iti ajuta corpul sa previna cancerul de san

Cercetarile efectuate de Universitatea Harvard au constatat cum consumul de oua ca adolescent ar putea ajuta la prevenirea cancerului la san.

Probabil te intrebi cum este posibil. Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit cum colina, care este prezenta in oua, poate ajuta la reducerea cancerului de san cu 24%.

Recomandarea zilnica de administrare a colinei este de 550 mg pentru barbati si 425 mg pentru femei. Un ou contine 125,5 mg, deci daca consumi doua oua, esti aproape la jumatatea drumului sa consumi doza zilnica.

Iti reduce stresul si anxietatea

Un studiu a fost publicat in 2004 in Proceedings of the National Academy of Sciences, iar cercetatorii au descoperit ca atunci cand oamenii au avut suficiente surse de lizina in dieta lor, nivelul lor de stres si de anxietate a fost redus.

Cercetatorii cred ca lizina este cea care modela serotonina din sistemul nervos. Poti ghici ce mancare are cantitati mari de lizina?

Iti protejeaza ochii

Exista doua tipuri de antioxidanti in oua – luteina si zeaxantina – ambele au efecte protectoare asupra ochilor. Acesti antioxidanti se gasesc in galbenus. Ceea ce fac acesti antioxidanti este reducerea riscului de cataracta si degenerare maculara.

Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a constatat ca participantii care au consumat 1.3 galbenusuri de oua pe zi timp de aproape cinci saptamani au crescut nivelul de zeaxantina din sange cu 114-142%, iar luteina cu 28-50%.

Inflamatia inferioara

Ouale contin fosfolipide dietetice – compusi care au efecte uriase asupra inflamatiei conform studiilor. De fapt, un studiu recent publicat in revista Nutrients a constatat ca exista o legatura intre aportul alimentar de fosfolipide din ou si colina si reducerea inflamatiei.

Prin scaderea inflamatiei in organism, reduci riscul bolilor cardiovasculare, potrivit lui Paul M. Ridker, director al Centrului pentru prevenirea bolilor cardiovasculare de la Harvard.

Protejeaza ficatul

Dupa cum s-a mentionat deja, ouale au un nivel ridicat de colina. O revizuire a fost publicata in jurnalul Advances In Nutrition si a explicat ca deficitul de colina este legat de acumularea de lipide hepatice, care au capacitatea de a provoca boli hepatice grase non-alcoolice.

Vestea buna este ca un studiu gasit in Journal of Nutrition a constatat ca femeile care au avut o dieta bogata in colina au redus riscul de a se confrunta cu boli hepatice grase non-alcoolice.