Radio Simplu

6 alimente sănătoase de zi cu zi care îți vor detoxifia și curăța natural corpul

Majoritatea oamenilor trăiesc într-o lume cu un ritm rapid, mereu în grabă, cu abia suficient timp pentru a urma cu atenție o dietă sănătoasă.

În consecință, ne hrănim corpul cu alimente care provoacă mult rău și pun presiune asupra organelor noastre. S-ar putea să ca ele lucreze pentru moment, dar cu siguranță ele vor avea probleme la un moment dat.

Am crea o listă cu alimente sănătoase pe care le poți încorpora cu ușurință în dieta ta zilnică ce îți va detoxifia în mod natural și îți va curăța corpul de toxinele pe care le consumi zilnic.

 

1. Sfeclă

Sfecla conține fier, calciu și un tip de antioxidant numit betaină care este un pigment din plante responsabil pentru culoarea roșie distinctivă.

Betaina îmbunătățește structura celulară, repară și regenerează celulele din ficat. Ficatul îți protejează corpul de toate toxinele la care ești expus și adăugând o astfel de legumă, îți vei ajuta corpul foarte mult.

 

2. Ceapă și usturoi

Ambele conțin flavonoide care ajută la producerea glutationului, unul dintre cei mai puternici antioxidanți ai ficatului. Ele stimulează ficatul pentru a produce enzime de detoxifiere care filtrează reziduurile toxice din sistemul digestiv.

În plus, ceapa și usturoiul ajută funcțiile ficatului și au proprietăți incredibile antibacteriene, de antiparazitare și de îmbunătățire a sistemului imunitar.

 

3. Verdețurile

Verdețurile cu frunze verzi închise dau tractului digestiv un impuls de detoxifiere cu ajutorul clorofilei. Acest pigment al plantei este responsabil de consumul de lumină în procesul de fotosinteză care creează energie.

În afară de aceasta, are capacitatea de a se conecta cu toxinele și cu alți radicali liberi pentru a îi transforma în materiale neutre. De asemenea, curăță metalele grele care se acumulează în corpul nostru.

 

4. Apa cu lămâie

Citricele sunt excelente pentru sistemul digestiv deoarece sunt pline de vitamina C și sunt bogate în antioxidanți. Acest compus puternic activează enzimele hepatice pentru a ajuta la transformarea toxinelor într-o formă solubilă în apă;

Oferă un impuls tractului tău digestiv, asta însemnând că orice contaminare poate fi ușor eliminată din corp.

 

5. Semințele și nucile

Dacă nu poți să te abții să mănânci gustări mai mereu, asigură-te că acestea sunt sănătoase. Întotdeauna păstrează la îndemână o pungă de nuci și semințe cum ar fi migdalele, nuclei, semințe de in sau semințele de floarea-soarelui.

– un aport regulat de migdale te va ajuta să scapi de toate depozitele de grăsimi care se acumulează în jurul ficatului;

– nucile dețin niveluri ridicate de acid de arginină care ajută ficatul să detoxifieze amoniacul; de asemenea, ele sunt minunate pentru a-ți ajuta creierul să funcționeze mai bine.

– semințele de in stimulează starea ta de spirit; când sunt măcinate, furnizează fibre pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din tractul intestinal.

 

6. Iaurtul

Iaurtul este plin de probiotice și furnizează bacterii sănătoase pentru a fortifica flora naturală a tractului, ajutând digestia și stimulând răspunsurile imune ale organismului.

În principiu, iaurtul aduce bacterii bune în intestin pentru a începe digestia și te ajută să scapi de toxine. Evită iaurturile „fără grăsimi” sau „cu conținut scăzut de grăsimi” deoarece conțin mult zahăr. Alege iaurturi cu culturi vii sau active.

Add comment