Radio Simplu

5 mituri în care doar cei mici mai cred

Specialiștii au avut nevoie de mult timp să înlăture o serie de mituri foarte cunoscute și des folosite. Totuși ele mai sunt populare din cauza mediei și a TV-ului. Oamenilor le este mult mai ușor și mai comod să creadă în  ceva ce aud sau văd la vedetele lor preferate. Există mituri și povești sau legende din diverse domenii care circulă destul de des în jurul nostru, dar aceste 5 sunt cele mai des întâlnite.

1. Creierul uman folosește doar 10% din toată capacitatea lui
Acesta funcționează diferit, în funcție de activitate. Când citim e implicată o parte a lui. Când ne sărutăm, e implicată altă parte. Nimeni nu poate conduce mașina, cânta la chitară și mânca simultan. Din acest motiv nu putem să activăm toată capacitatea cerebrală.

2. Produsele modificate genetic sunt periculoase
Toate plantele suferă diferite schimbări cum ar fi interacțiunea cu mediul înconjurător sau cu oamenii. Cel mai bun genotip este ales dintre sute de mii. Aceasta se numește selecția artificială.

3. Încălzirea globală e o poveste
În 1905 temperatura pe glob a depășit 0,86 grade Celsius, ceea ce reprezintă o schimbare importantă. Dacă nu va scădea cantitatea de gaze de seră cel mai probabil temperatura va continua să crească. În câțiva zeci de ani s-ar putea schimba sistemul climatic al întregului Pământ.

4. Rămâi mai uscat dacă fugi prin ploaie
Mitul spune că dacă ai fost prins de o ploaie torențială trebuie să fugi. S-a demonstrat printr-un experiment că dacă mergi nu te uzi foarte tare. Ca să nu fii nevoit să încerci experimentul, ia cu tine o umbrelă.

 5. Etnia are legătură cu genele
De fapt nu există nicio conexiune între ele. E pur și simplu un concept social. Perioada când acestea erau legate cu biologia a apus. Etnia poate fi compartă cu limba vorbită. De exemplu 2 frați au aceleași gene, dar ei se poartă diferit.

Add comment