Radio Simplu

5 mituri cunoscute despre cupluri care sunt cât se poate de false

La începutul unei relații, fiecare dintre noi cere sfaturi familiei și prietenilor. Chiar dacă nu știm prea bine ceea ce facem, trebuie să înțelegem că dragostea nu se poate planifica. Trebuie să învățăm să ne rezolvăm singuri problemele. Există o mulțime de mituri cu privire la perechea ideală. Iată 5 dintre cele mai cunoscute mituri false:

 

1. Perechile fericite au interese comune

Fiecare dintre noi are moduri proprii de a se distra și interese diferite față de ale celorlalți. Nu încerca să-ți faci partenerul sau partenera să-i placă aceleași lucruri care îți plac și ție și nici să nu ai impresia că doar dacă nu aveți pasiuni în comun nu veți avea niciun subiect despre care să discutați. Aceste diferențe te vor face mai atrăgător sau mai atrăgătoare în ochii perechii tale.

 

2. Cuplurile fericite adoră prietenii fiecăruia dintre parteneri

Nu-ți poți obliga perechea să îți adore și accepte toți prietenii și familia. E suficient ca nimeni să nu se simtă jignit. Ideal ar fi ca ambii partenerii să se înțeleagă bine cu familiile fiecăruia, dar pentru acest lucru e nevoie de multă dedicație și de iubire reală din partea fiecăruia. Încearcă să discuți cu partenerul tău dacă există probleme reale între tine și prietenii lui sau anumiți membrii ai familiei. Dacă nu există astfel de probleme, încearcă pe cât posibil să le eviți pentru o viață de cuplu armonioasă.

 

3. La început, e obligatoriu să existe pasiune

Nu toate relațiile încep cu o pasiune nebună. Deși pasiunea e extrem de importantă, la început trebuie să fii atentă și cât de confortabil te simți alături de partenerul tău și ce nivel de siguranță îți oferă. Mai important decât să simțiți o dorință de nestăvilit unul pentru celălalt, contează să puteți râde împreună și să vă încredeți unul în celălalt.

 

4. Cuplurile fericite nu se ceartă niciodată

Certurile apar atunci când apare o temă care te interesează cu adevărat, iar regula generală e aceea că lipsa certurilor arată faptul că perechea respectivă nu simte interes sau dragoste dacă nu apare niciun fel de conflict, așa că se va destrăma mai devreme sau mai târziu. Nu e vorba de insulte sau de violență fizică, ci de discuții în contradictoriu care vă ajută să vă înțelegeți și să vă cunoașteți mai bine.

 

5. Cuplurile fericite fac totul împreună

Un cuplu nu stă niciodată nedespărțit. Fiecare are viața sa personală și are momente când își dorește să stea singur. Nu trebuie să te simți vinovat că nu îți iubești perechea dacă îți dorești o pauză doar pentru tine. Acest timp va face mai puternică legătura dintre voi.

Add comment