Radio Simplu

5 lucruri dezgustătoare pe care orice femeie le face, dar care sunt dăunătoare

Atât femeile cât și bărbații fac lucruri dezgustătoare câteodată; bărbații consumă mâncare care le cade pe jos, poartă același tricou timp de multe zile la rând și se șterg pe față cu prosopul de bucătărie. Ei bine, și femeile fac unele lucruri de care nu sunt prea mândre, iar aceasta este diferența dintre bărbați și femei, ei sunt mai predispuși la a recunoaște lucrurile care sunt dezgustătoare.

 

Femeile tind să ascundă aceste obiceiuri ca și cum ar încerca să se ferească de ele; ceea ce nu realizează femeile, totuși, este că aceste aspecte relativ dezgustătoare pe care încearcă să le ascundă pot fi dăunătoare sănătății lor.

 

Tu crezi că ești destul de curată și că asta nu se aplică la tine? Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor a raportat că peste 50% dintre oamenii sănătoși au bacteria numită stafilococ auriu ce trăiește ori în nas, gât, păr sau piele. Cercetătorii londonezi spun că dacă toată lumea și-ar crea o rutină din a se spăla pe mâini, un milion de morți anuale ar putea fi prevenite. De aceea, te sfătuim să citești lista de mai jos și să eviți să mai faci lucrurile pe care le vom menționa.

 

1. Folosești mostrele din magazine

Te afli în zona de cosmetice din mall și pur și simplu o iei razna văzând cât de multe mostre există și care așteaptă să fie testate. Cu toate acestea, dacă folosești un produs personal pe care toată lumea l-a testat, te expui singură la foarte multe bacterii și virusuri pe care toate celelalte persoane le-au purtat. Cercetătorii de la Universitatea Rowan au analizat pe o perioadă de 2 ani mostrele din magazinele de cosmetice și au descoperit stafilococi, streptococi, bacteria E. coli precum și virusuri responsabile pentru dureri în gât și conjunctivită.

 

2. Nu îți cureți niciodată pensulele de machiaj

Obișnuiești să îți folosești pensulele de machiaj și nu le cureți niciodată? Ți se pare că ele sunt rigide și abrazive? Atunci ar trebui să știi că bacteriile, praful și impuritățile reușesc să se depună pe pensulele tale și astfel creează un mediu propice pentru dezvoltarea coloniilor de bacterii. De fiecare dată când îți introduci pensula murdară în fardurile tale, reușești să îl reinfectezi iar și iar. Acest lucru poate duce la iritații, erupții, infecții dermatologice și pori înfundați.

 

3. Nu îți cureți peria de păr

Ți se pare că peria ta are propria ei viață? Este atât de mult păr în ea încât abia o mai poți vedea? Îți mai aduci aminte ultima dată când ai curățat-o? Este cazul să nu mai faci asta deoarece materiile reziduale, celulele moarte de la nivelul scalpului și uleiurile naturale din păr pot sta pe peria ta și se pot comporta ca un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Asta face nu numai ca peria ta să fie lipicioasă și urât mirositoare, dar ea devine și un factor de risc pentru sănătatea ta.

 

4. Probezi costumele de baie sau lenjeria intimă fără să o porți pe a ta

Asta se întâmplă mult mai des decât ai crede. Mai multe straturi de lenjerie intimă se suprapun și nu reușesc să îți ofere exact înfățișarea pe care ar avea-o costumul de baie sau lenjeria intimă pe care o probezi. Cu toate acestea, studiile cele mai recente au demonstrat faptul că lenjeria intimă și costumele de baie din magazine posedă o cantitate alarmantă de microfloră, celule ale pielii, bacterii fecale și chiar salmonela. Chiar și dacă au acele benzi adezive care se presupune că te protejează, să știi că ele nu prea fac minuni.

 

5. Nu te speli pe cap și te bazezi doar pe șamponul uscat

Pentru a cincea zi la rând te-ai trezit târziu și nu ai mai avut timp să te speli pe cap, așa că pulverizezi un întreg tub de șampon uscat pe părul tău. Dacă te speli pe păr, el nu numai că va deveni curat și va mirosi frumos, dar acest lucru este benefic și pentru sănătatea ta! Ar trebui să te gândești la scalpul tău ca la o extensie a pielii de pe față. Când îți cureți capul și scalpul, elimini celulele de piele moarte, germenii și bacteriile.

Add comment